НОВИНИ

Президентската надпревара в САЩ: Крис Кристи се оттегли от битката за републиканската номинация

Тоня Димитрова
от Тоня Димитрова
06:15, 11.01.2024
Чете се за: 01:45 мин.
По света
Слушай новината

Бившият губернатор на Ню Джърси Крис Кристи се отказва от кандидатурата си за президентската номинация на Републиканската партия за изборите през 2024 година. Провежда се пореден дебат между претендентите за президентската номинация - Ники Хейли и Рон ДеСантис, белязан от жлъчни нападки и обиди.

Оттеглянето на Крис Кристи дойде, след като той не успя да получи подкрепа за кампанията си. Кристи, бивш съюзник на Тръмп, се превърна в негов критик, който се опитваше да се позиционира като единствения републикански претендент, готов да се изправи срещу бившия президент.

На обществена проява в Ню Хемпшър Кристи заяви, че вече не вижда перспектива за кампанията си. Отпадането на Кристи може да помогне на Ники Хейли в Ню Хемпшър, където по-късно този месец ще се проведе второто гласуване за номинацията на партията. Първият вот е в щата Айова другата седмица.

"Ясно е, че за мен няма път за спечелване на номинацията. Затова спирам кампанията си за президент на Съединените щати. Ще направя така, че по никакъв начин Тръмп да не стане отново някога президент на Съединените щати. Това е по-важно от моите лични амбиции", каза Крис Кристи - бивш губернатор на Ню Джърси.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изтича срокът за номинации за двама конституционни съдии от квотата на НС
Изтича срокът за номинации за двама конституционни съдии от квотата на НС
Съветът за сигурност на ООН с резолюция срещу атаките на йеменските хути
Съветът за сигурност на ООН с резолюция срещу атаките на йеменските хути