НОВИНИ

Президентският съветник по сигурността Илия Милушев също е арестуван

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
14:04, 09.07.2020
Чете се за: 00:38 мин.
У нас
президентският съветник сигурността илия милушев също арестуван
Снимка: БГНЕС

Илия Милушев, съветник по сигурността на президента, е арестуван, съобщиха от прокуратурата.

Първоначално той е бил разпитан като свидетел, но след извършена компютърно-техническа експертиза на иззет от него телефон, се установило, че в апарата има информация, касаеща Държавна агенция "Технически операции".

Милушев доброволно предал четири документа, които са били нерегламентирано изнесени от Държавна агенция "Разузнаване", които съдържат информация, представляваща държавна тайна.

Президентският съветник обяснил, че е намерил документите в служебната си каса в кабинета на сградата на Президентството, като именно това е наложило извършването на сутрешната акция по разследванията и в сградата на президентската администрация.

Действията по разследването се извършват по досъдебно производство, което е образувано за престъпление по чл. 357 от НК – разгласяване на държавна тайна, допълват от прокуратурата.

Освен Милушев, със заповед на Министерството на вътрешните работи, за 24 часа е задържан и М.К. – бивш служител на Държавна агенция "Разузнаване".

Предстои наблюдаващите прокурори да извършат преценка дали ще бъдат предявявани обвинения и взети мерки за неотклонение на двамата задържани.

По досъдебното производство има и още две лица /П.В. и А.З./, привлечени в качеството им на обвиняеми, спрямо които са взети мерки за неотклонение "домашен арест".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пламен Узунов и Пламен Бобоков са задържани за 24 часа
Пламен Узунов и Пламен Бобоков са задържани за 24 часа
Отмениха всички културни събития, организирани от Община Русе
Отмениха всички културни събития, организирани от Община Русе