НОВИНИ

При какви условия работят моловете?

Цанка Николова
от Цанка Николова
18:02, 18.05.2020
Чете се за: 01:02 мин.
У нас

Влизане от едно място, излизане от друго. Спазване на дистанция от останалите хора и задължително носене на маска. Само така може да се разходите в мола в извънредната епидемична обстановка.

Около обяд посетители в търговския център не липсваха, и това само няколко часа, след като моловете отново отвориха врати.

Тоалетните в търговския център ще работят през една и ще бъдат дезинфекцирани след всеки човек. Стикери по пода напомнят на хората да спазват дистанция. Общите части ще бъдат хигиенизирани на всеки час. На един ескалатор едновременно може да има максимум 7 души, през метър и половина разстояние.

В асансьорите не може да има повече от четирима души, а всеки има определено място, на което трябва да застане.

Климатичната система в този столичен мол няма да бъде спирана през летните месеци.

Силвия Чапараова, маркетинг мениджър на столичен мол: Нашата климатична система, която е централизирана, е така програмирана, че да може да вкарва само и единствено външен въздух.

За първи път клиенти очаква и този магазин за бельо в столичен мол. Трябвало да отворят преди обявеното извънредно положение. Досега работили само онлайн.

Татяна Иванова, собственик на магазин: Няма да е много лесно, със сигурност обстановката не е нормална, така че всички бизнеси ще продължават да търпят загуби.

В магазина ще се допускат по двама души едновременно. В по-големите като магазин за дрехи например, ще се допуска по 1 един човек на 10 квадратни метра. Пробните ще работят през една, а дрехите, които вече са мерени, ще бъдат дезинфекцирани с парогенератор. В първия ден от отварянето на моловете, голямо притеснение не се усещаше.

В моловете остават затворени увеселителните и игралните зали и баровете, както и аведенията за хранене и детските и спортните съоръжения на закрито.Отворени ще бъдат само заведенията за хранене на открито и със самостоятелен вход.

Снимки: Десислава Кулелиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Моловете във Варна опростиха наема на всички магазини за два месеца
Моловете във Варна опростиха наема на всички магазини за два месеца
Окръжният съд осъди двама подсъдими за катастрофа на жп прелез край Асеновград
Окръжният съд осъди двама подсъдими за катастрофа на жп прелез край Асеновград