НОВИНИ

Продължава разчистването на паднали клони и прекършени дървета в София

Над 360 сигнала за паднали клони и дървета са отработили екипите на Столичната община и пожарната

зима сняг паднали клони
bnt avatar logo
от БНТ
13:35, 28.11.2023
Чете се за: 02:57 мин.
У нас
Слушай новината

Над 360 сигнала за паднали, прекършени клони и дървета са отработени само през вчерашния ден от екипите на Столичната община и СД "Пожарна безопасност и защита на населението".

Столичният кмет Васил Терзиев е доволен от синхронната работа между Столичния инспекторат, районните кметове, аварийните екипи и пожарната". В следващите дни предстои обща среща, на която ще бъде оценена организацията на работата в екстремната ситуация.

По разпореждане на кмета на София всички столични райони имат задача да направят огледи и да предприемат мерки за разчистване на падналите дървета. В извозването на пречупените клони в кварталите са ангажирани и фирмите за сметосъбиране.

Днес екипи на дирекция "Аварийна помощ и превенция" заедно с доброволци са отреагирали на повече от 50 сигнала. Дирекция "Зелена система", Общинското предприятие "Паркове и градски градини" са отработили 167 сигнала с пречупени клони, дървета в паркове и градини и улици. В дейностите участват и два камиона на Столичното предприятие за отпадъци, които са оборудвани със специална техника за събиране на клони.

Започна и разчистването на трасето на трамвайна линия 10 от общинското предприятие "Общински земи и гори", които работиха основно по отстраняване на клони и дървета покрай контактно-кабелната мрежа на ул. "Вишнева".

Снимки: БТА

Столичната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" е реагирала на повече от 50 сигнала. Работата продължава. Събраната дървесина се извозва в инсталацията в "Хан Богров", където от нея ще бъде произведен компост за обогатяване на зелените площи и парковете на града.

Продължава почистването на вътрешно квартални улици в града. Преди обяд екипите извършваха обработки в районите Средец, Витоша, Нови Искър, Кремиковци, Триадица, Илинден, Надежда и Красна поляна, а след обяд в Сердика, Слатина, Панчарево и Витоша. Опесъчен е и пътят в природен парк "Витоша".

Столичният инспекторат извършва постоянен контрол на изпълнените дейности на почистващите фирми. За некачествено изпълнение на дейностите по почистване през двата дни са наложени санкции в размер на около 120 000 лева. Те са за непочистени улици и спирки на градския транспорт.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 3200 души ще бъдат изведени от домовете за хора с увреждания
Над 3200 души ще бъдат изведени от домовете за хора с увреждания
Драма с дузпи класира Германия за финала на световното по футбол до 17 г. в Индонезия
Драма с дузпи класира Германия за финала на световното по футбол до 17 г. в Индонезия