НОВИНИ

Продължават мерките за сигурност на границата с Гърция заради коронавируса

bnt avatar logo
от БНТ
09:35, 02.03.2020
Чете се за: 00:41 мин.
Сигурност и правосъдие

Представителите на Регионалната здравна инспекция в Благоевград продължават да дават по 24-часови дежурства на граничен пункт "Кулата".


През нощта ситуацията е била спокойна. "Сега е по-натоварено, минали са четирима шофьори на автовози, които идват с ферибота от Южна Италия. Там няма потвърден коронавирус, но ние сме длъжни да проверяваме температурата, да попълваме анкетни карти и да предупреждаваме всички, които идват от Италия, ако получат симптоми, да се обръщат към личните им лекари", съобщиха от РЗИ-Благоевград.

До момента не е установен нито един с повишена температура, зачервено гърло или кашлица. За сега инструкциите са само за идващите от Италия, въпреки че се установи случай на коронавирус и в Гърция.

Шофьорите оказват съдействие и дават цялата необходима информация.

Главен инспектор Атанас Георгиев: Към монета е нормален трафикът, по интензивен се констатира в събота и неделя. Имаше известно забавяне в обработката, но това се дължи на всички мерки, които сме предприели за недопускане на заразата с коронавирус. Провеждаме беседи с всички влизащи в страната граждани, идващи от страни, които официално са обявили зараза с коронавирус - именно Италия и Гърция, по-конкретно Солун, и на това се дължи забавянето с цел да предприемем незабавни мерки и да пренасочим гражданите, които имат симптоми.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Празнично пътуване с родопската теснолинейка на Трети март
Празнично пътуване с родопската теснолинейка на Трети март
Над 60 страни са засегнати от КОВИД-19
Над 60 страни са засегнати от КОВИД-19