НОВИНИ

Протест на Мая Манолова и "Системата ни убива" срещу управляващите

Александър Марков
от Александър Марков
11:58, 23.05.2020
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Майките на деца с увреждания от движението "Системата ни убива" и формацията на Мая Манолова "Изправи се.бг" протестираха пред Министерския съвет в София. Те настояват за ясна пътна карта за справяне с безработицата и верижните фалити на малки и средни фирми.

По време на протеста Монолова обяви амбиции за влизане в политиката на следващите избори.
Тя предлага и мерки за излизане от кризата, породена от заразата Covid-19. В плана на "Изправи се БГ" основата е да има работа за всеки, каза Мая Манолова и обясни, че програмата ѝ е на стойност 2,5 млрд. лв. и ще бъде обсъждана в следващите месеци.

Протестът днес е срещу социално-икономическите мерки на правителството, които според протестиращите не са достатъчно адекватни в отговор на кризата. Причина е и спрялата реформа в социалната сфера по отношение грижата за деца с увреждания.

Вера Иванова, председател на "Системата ни убива": Шест национални протеста, шест месеца на палатки пред НС, три месеца тук, 15 денонощия сме спали на студ и то само, за да покажем на управляващите, че нашите деца са хора като всички останали. Че най-безпомощните имат нужда от един закон, който гарантира живота им.

Димитрина Русева: Основната цел на нашия последен протест оставката на правителството не е постигната, а ние си гоним целите докрай.

Венелина Казанджиева: За съжаление, управляващите не могат да разберат, че всеки има право на достоен живот.

Протестът продължи с шествие към Народното събрание.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Засилва се трафикът по главен път Е-79 и магистрала Струма
Засилва се трафикът по главен път Е-79 и магистрала Струма
Подновяват снимките за продължението на "Аватар"
Подновяват снимките за продължението на "Аватар"