НОВИНИ

Протест пред полицията в Пловдив заради голия обиск в дискотека

протест полицията пловдив заради голия обиск дискотека
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
15:27, 12.05.2023
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Работещи в заведения и граждани се събраха на протест пред сградата на Областната дирекция на полицията в Пловдив. Протестът е под надслов "Няма да търпим" , а причината е скандалната акция в пловдивска дискотека на Гергьовден, когато 400 гости на клуба бяха разсъблечени и обискирани от служители на пловдивската полиция.

Окръжната прокуратура започва проверка на действията на полицията в дискотеката в Пловдив

Протестиращите носеха плакати с надписи „Оставете ни да работим”, „Не сме престъпници”, „Не на произвола”, „Оставка, веднага”, а някои от тях бяха сложили "голи" престилки.

„Някой трябва да даде обяснение защо все още не са подадени оставки“, каза Ричард Алибегов - председател на Българската асоциация на заведенията, който пристигна от София специално за протеста.

„Въпреки ситуацията, в която се намираме, те отказаха среща с нас. Най-вероятно ще продължим с протестите и в други градове. Ще искаме оставката на пловдивското ръководство. Ако това не се случи, май ще трябва да поискаме оставката на вътрешния министър Иван Демерджиев за бездействието“, добави той. На протеста присъстваше и Алексей Петров, изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива на гражданите.

Протестиращите бяха отпратени. Бе им обяснено, че директорът на полицията има неотложни ангажименти.

"Протестите няма да спрат докато не видим, че исканията ни са чути и че има резултат от действията ни. Някой трябва да поеме отговорност и да понесе последиците за станалото", категорично заявиха участници в мероприятието.

Протестът премина без излишна ескалация на напрежението. В едномесечен срок прокуратурата следва да обяви резултатите от започнатата проверка по случая.

Собственикът на обискираната дискотека: Акцията на полицията е едно фиаско, намериха 1 цигара марихуана

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борис Георгиев загуби на старта на световното по джудо в Доха
Борис Георгиев загуби на старта на световното по джудо в Доха
Стефка Костадинова се срещна с президента на Международния съюз по модерен петобой
Стефка Костадинова се срещна с президента на Международния съюз по модерен петобой