НОВИНИ

Протест спря движението в района на Дунав мост-Русе

bnt avatar logo
от БНТ
11:31, 22.09.2020
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Протестна блокада спря движението в района на Дунав мост при Русе. Хората обясниха, че по този начин засвидетелстват своята подкрепа към антиправителствения протест, който се провежда на днешния Ден на независимостта в София.

Протестът започна като автошествие, което спря в кръговото кръстовище до граничния пункт. Предварителната заявка е блокадата да продължи до 16:00 часа. От Община Русе уточниха, че в уведомлението за протеста не е споменато нищо за блокиране на движението.

Екипи на Граничната полиция и Областната дирекция на МВР пренасочват трафика на леки автомобили през Мартен, Индустриалния парк и село Николово. Шофьорите на камиони обаче се налага да изчакат вдигането на блокадата. Въпреки това до момента всичко преминава мирно и без напрежение. Организаторите, които се представиха като гражданско обединение "Будно Русе", заявиха, че по този начин, "затруднявайки международния трафик, искат да предизвикат вниманието и на европейските институции".

Зорница Ранева: Опитваме се някой да ни чуе, да ни види, защото ни омръзна каквото и да правим, да не се съобразяват с нас и вчера да ни обясняват, че някакви 50 лв. на пенсионерите били голямата работа и те забогатели. Те са за три месеца, а после пак глад и мизерия.

Митко Ружинов: Днес ще се постараем на смени, колкото можем, докато си вършим работата, въпреки че премиерът каза, че сме тулупи и безработни... докато едните работят, другите ще протестират. Ще правим смени. За разлика от него, ние си ходим на работните места, докато той от два месеца не се е появявал на работното си място. Това, което искаме да му кажем с нашия протест, е, че трябва да си ходи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ООН отбелязва 75-а годишнина
ООН отбелязва 75-а годишнина
Ибрахимович с два гола за Милан
Ибрахимович с два гола за Милан