НОВИНИ

Противопоставяме се твърдо на всякакъв вид дискриминационна реч и хулигански атаки, заявиха от ПП

Това е позицията на партията относно случай на вербално нападение спрямо Даниел Лорер

противопоставяме твърдо всякакъв вид дискриминационна реч хулигански атаки заявиха
bnt avatar logo
от БНТ
18:09, 15.03.2024
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

От партия „Продължаваме промяната“ заявиха, че се противопоставят твърдо на всякакъв вид дискриминационна реч и хулигански атаки. Това се посочва в позиция на партията по повод случай на вербално нападение спрямо народния представител от парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“ Даниел Лорер.

Ето и цялата позиция на ПП:

В рамките на вчерашния ден /14.03.24 г./ народният представител Даниел Лорер бе заобиколен плътно от група хора, които бяха идентифицирани от медиите като привърженици на ПП „Възраждане“, и нападнат вербално. След като Лорер напуска кафене в близост до Народното събрание, той става жертва на хулигански прояви и реч на омразата на база неговия еврейски произход.

Политическа Партия „Продължаваме Промяната“ се противопоставя твърдо на всякакъв вид дискриминационна реч и хулигански атаки. За нас, като партия в държава членка на Европейски съюз, е недопустимо в XXI век все още да съществува подобен тормоз на етническа или верска основа.

„Продължаваме Промяната“ многократно се е доказала като привърженик на свободата на изразяване, но остава ожесточен противник на речта на омразата.

Използваме случая, за да изразим отново силно безпокойство от безнаказаното засега разпалване на етническа омраза в българското общество. С ясното съзнание, че се прави с предизборни цели, сме убедени, че мълчаливото поощряване на такова поведение далеч не е безобидно.

Нападението над народния представител Даниел Лорер е недопустимо и очакваме замесените в тази хулиганска атака да бъдат подведени под отговорност.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какви са спомените на русенци за патриарх Неофит?
Какви са спомените на русенци за патриарх Неофит?
Кои са чуждите делегации, които ще присъстват на опелото на патриарх Неофит?
Кои са чуждите делегации, които ще присъстват на опелото на патриарх Неофит?