НОВИНИ

Проверка на сигнал за полицейско насилие в Смолян

bnt avatar logo
от БНТ
22:45, 04.05.2020
Чете се за: 00:53 мин.
Регионални

Със снимки и видеоклип в социалните мрежи общински съветник от Смолян се оплака от полицейско насилие. Той твърди, че синът му бил пребит от полицаи. От областната дирекция на МВР обаче казаха, че младежът и трима негови приятели са били пияни и оказали съпротива на служителите на реда. По случая е образувана и дисциплинарна проверка в районното управление в Смолян.

В нощта на 3 май на телефон 112 е подаден сигнал за нарушаване на обществения ред от група младежи в Смолян. Пристигналият на място патрул видял агресивно поведение от страна на четирима младежи.

Ст. комисар Николай Димов - директор на ОД на МВР-Смолян: Които са били във видимо нетрезво състояние, преди това същите са имали разправии с техен съсед. Наложило се е и да извикат допълнително сили. Същите са отведени в районното управление.

Бащата на едно от момчетата - общинският съветник Стоян Иванов, обаче е категоричен, че те с нищо не са предизвикали действията на полицаите.

Стоян Иванов - общински съветник: Момчетата са направили клип в момента, в който идва полицейският автомобил, момчетата се държат изключително коректно, говорят на вие и по никакъв начин не са предизвикали тази агресия, която в последствие се получава в районното управление и четирите момчета са бити в районното управление.

Синът на Стоян Иванов вече си е изкарал медицинско, установени са 11 удара на едно и също място. В полицейското управление на младежите са съставени актове за административно нарушение и преписка за хулигански действия. Образувана е и друга проверка заради публикациите в социалните мрежи. Общинският съветник каза още, че актовете ще бъдат обжалвани, а той иска само едно - истината да излезе на яве.

Автор: Величка Петкова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Репетиция за авиационното шоу за 9 май в Моксва
Репетиция за авиационното шоу за 9 май в Моксва
Турция започва да облекчава ограниченията от 11 май
Турция започва да облекчава ограниченията от 11 май