COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Пуснаха под домашен арест бившия член на комисията по хазарта Пламен Георгиев

от БНТ , Източник: БГНЕС
14:04, 31.03.2020
Чете се за: 00:42 мин.
Сигурност
пуснаха домашен арест бившия член комисията хазарта пламен георгиев
Снимка: БГНЕС

Бившият член на Държавната комисия по хазарта Пламен Георгиев беше пуснат под домашен арест. Това реши Апелативният специализиран наказателен съд.

Състав на съда днес отмени протоколно определение на Специализирания наказателен съд, с което бе оставено без уважение искането на обвиняемия Пламен Георгиев за изменение на мярката му за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека такава, като вместо това измени мярката му от „задържане под стража“ в мярка за неотклонение „домашен арест“.

Апелативният специализиран наказателен съд прие, че от момента на задържането на обвиняемия 08.02.2020 г. до настоящия момент не е надградена доказателствената маса по обвинението за престъпление по чл.321 от НК, а именно участие в организирана престъпна група, както и не е прецизирано обвинението по чл.282, ал.2 от НК на същия обвиняем.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Бившият член на Държавната комисия по хазарта Пламен Георгиев е с мярка за неотклонение задържане под стража от средата на месец февруари.

Пламен Георгиев, заедно с още един член на Комисията - Тодор Марков, който се намира под домашен арест, е обвинен за участие в организирана престъпна група с ръководител Васил Божков.

На последното заседание апелативните магистрати заявиха, че от писмените доказателства по делото е видно, че има съпричастност към престъпната деятелност по отношение на Пламен Георгиев.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Оживеният Ню Йорк опустя (СНИМКИ)
Оживеният Ню Йорк опустя (СНИМКИ)
Запори за 199 млн. лева са наложени до момента спрямо Иво Прокопиев
Запори за 199 млн. лева са наложени до момента спрямо Иво Прокопиев