НОВИНИ

Райо Валекано нанесе първа загуба на Реал Мадрид през сезона в Ла Лига

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
07:55, 08.11.2022
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

В последния двубой от 13-ия кръг в испанското футболно първенство Райо Валекано надигра европейските клубни шампиони с 3:2. Носителят на Златната топка Карим Бензема отново не игра за мадридчани, тъй като все още се възстановява от контузия на бедрото.

Носени на крилете на ентусиазма от горещите си фенове, играчите на Райо започнаха мача с много страст и енергия и в 8-ата минута откриха резултата. Полузащитникът Санти Комесаня получи топката на границата на наказателното поле при контраатака и с отсечен удар прониза вратаря Тибо Куртоа.

Но в края на първата част в рамките на четири минути "белият балет" показа класа и обърна развоя на срещата. Най-напред Лука Модрич изравни от дузпа в 37-ата минута. Тя беше отсъдена заради събаряне на Маркос Асенсио в наказателното поле. Мощен удар с глава на Едер Милитао в 41-ата минута не остави никакви шансове на вратаря на домакините Столе Димитриевски. В 45-ата минута Алваро Гарсия изравни за 2:2. Гостите загубиха топката пред наказателното си поле, тя беше отнета от Иси Паласон, който с второто си докосване я прати към Гарсия, за да преодолее Куртоа.

През второто полувреме Реал Мадрид пропусна добри възможности за трети гол чрез Винисиус Жуниор и Родриго. Следващите минути вдигнаха още страстите и съдията Хуан Мартинес показа четири жълти картона набързо, както и червен на старши треньора на Райо Андони Ираола за поредица от протести срещу негови отсъждания.

Но в 67-ата минута и с потвърждението на системата за видеонаблюдение беше потвърдена играта с ръка на Дани Карвахал. Оскар Трехо изпълни дузпата, но Тибо Куртоа спаси. След това се наложи ново изпълнение заради напускане на линията от белгийския страж и Трехо този път осигури победата на домакините.

Реал Мадрид записа втори пореден мач без победа, а играчите от столичния район Вайекас постигнаха трети пореден успех и с 21 точки са на 8-о място в класирането. Реал Мадрид е на втората позиция с 32 точки, лидер продължава да бъде Барселона с 34.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Милен Керемедчиев: Този случай е безпрецедентен не само за България, но и за европейските граници
Милен Керемедчиев: Този случай е безпрецедентен не само за България, но и за европейските граници
Международна операция срещу организираната престъпност е започнала в община Луковит
Международна операция срещу организираната престъпност е започнала в община Луковит