НОВИНИ

Ръст на хоспитализираните с COVID-19 в Русе

ръст хоспитализираните covid русе
bnt avatar logo
от БНТ
11:28, 25.10.2020
Чете се за: 00:52 мин.
Регионални

21 нови случая на коронавирус са регистрирани в област Русе през последното денонощие, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в крайдунавския град.

15 от тях са от град Русе, по един от Басарбово, Бабово, Бяла, Червена вода и двама от Сандрово. Само 7 от заболелите през последните 24 часа остават под домашна изолация, а останалите 14 са хоспитализирани.

Сред новозаразените с коронавирусна инфекция е и още един шестокласник от ОУ "Иван Вазов". Така там случаите станаха три – двама ученици от шести клас, но от различни паралелки и една начална учителка. Всички те бяха установени през тази седмица.

Без промяна остава епидемичната обстановка и в двете социални заведения, в които през последните няколко дни бяха регистрирани общо 9 случая на коронавирус, уточниха от Областния оперативен щаб.

Припомняме, че заразените в Центъра за настаняване от смесен тип на деца/младежи с увреждания "Розовата къща" са петима – две лица от персонала и трима потребители, а в Центъра за настаняване от семеен тип за лица с психични разстройства "Райна Гатева" има четирима с вируса – двама от персонала и двама потребители.

Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в област Русе достигна 818 души, като активните случаи са вече 376. Към момента 83 от тях са на болнично лечение, а 293 са оставени под домашна изолация.

За изминалите 24 часа има и двама новоизлекувани пациент, което означава, че оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско са вече 413.

Предвид повишаване броя на случаите с коронавирус, Областният оперативен щаб предстои да разгледа допълнителни противоепидемични и ограничителни мерки в понеделник.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест в Горна Оряховица срещу лошата инфраструктура
Протест в Горна Оряховица срещу лошата инфраструктура
Центърът за градска мобилност ще глобява за неправилно паркиране
Центърът за градска мобилност ще глобява за неправилно паркиране