НОВИНИ

Расте броят на заразените с COVID-19 в Ямбол

bnt avatar logo
от БНТ
12:10, 09.05.2020
Чете се за: 00:38 мин.
Още

В Ямбол новите случаи на коронавирус са 11. Има и още една жертва на щама. Отделенията за заразени с COVID-19 в местната болница вече са запълнени. Остава големият проблем и с медицинските кадри в лечебното заведение.

Най-големият проблем е недостигът на медицински кадри. След като вчера беше проведена и среща с медицински персонал от сектор "Училищно и детско здравеопазване" и беше получен отказ, положението остава в критично състояние.

От болницата към момента не желаят да пренасочват и командироват в COVID-19-отделенията медицински сестри, тъй като ще бъде спряна работата на другите отделения и другите дейности, които продължават да работят с пациенти с други диагнози.

От Оперативния щаб съобщиха за един смъртен случай - това е 52-годишна жена със съпътстващи заболявания - стенокардия и артериална хипертония.

Димитър Иванов - областен управител на Ямбол: Започва да се успокоява обстановката и до няколко дни трябва да се нормализира, това казват и лекарите в Ямбол.

Рано сутринта от областната болница съобщиха, че един доброволец се е отзовал и това е кметът на Тополовград. Той е обещал, че ще мотивира и медицински сестри от Тополовград, за да се включат и те в помощ на областната болница.

Автор: Румяна Стефанова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спешните медици в София се простиха с д-р Нели Пандова
Спешните медици в София се простиха с д-р Нели Пандова
Шофьор без книжка помете 6 коли в центъра на Бургас
Шофьор без книжка помете 6 коли в центъра на Бургас