НОВИНИ

Разбиха и ограбиха църквата в Ямбол

bnt avatar logo
от БНТ
11:35, 14.06.2021 (обновена)
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Неизвестни за сега извършители са разбили църквата "Свети Николай" в центъра на Ямбол. Откраднати са около 100 лева от продажбата на свещи. След извършения оглед храмът отново е отворен за посещение.

Църквата е ограбена между 19.00 часа снощи и 7.00 часа тази сутрин. Разбит е катинарът на главната порта на храма. Сигналната техника не е сработила, но камерите са запечатали всичко, което се е случило. Полицаи иззеха записите.

Няма повредени или откраднати икони.

Това е третото посегателство над този храм. Крадени са отново дребни суми от продажбата на свещи.

"Когато дойдох мисля, че 7 без 5, без 10, влезнах и видях вратата леко открехната, значи два-три пръста отворена. Погледнах, шокирах се, защото тази врата винаги е затворена, ние отвътре я отваряме. Погледнах и видях, че желязото към вратата е извадено и разбрах, че вратата е разбита", разказа Мария Нещерова, служител в църквата.

"Едната касата, в която събираме за полилея, е счупена. Оттам са взети няколко монетки, не се знае колко са. Не са повече от 2 - 3 лева предполагам, защото снощи са прибрани всички пари, които са били вътре... Доколкото вече имам информация от полицията, има вече уличен човек по отпечатъците", каза Архимандрит Димитрий.

Репортаж на Румяна Стефанова и Румен Колев

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров със спад в ранглистата
Григор Димитров със спад в ранглистата
Истинският феърплей по трибуните и уважението към съперника
Истинският феърплей по трибуните и уважението към съперника