НОВИНИ

Раздадоха първите 600 предпазни шлема във Варна

раздадоха първите 600 предпазни шлема варна
bnt avatar logo
от БНТ
15:33, 24.03.2020
Чете се за: 00:34 мин.
Регионални

Първите 600 предпазни шлема вече са раздадени, съобщиха от Община Варна. Варненска рекламна фирма започна производството им в неделя.

200 шлема са предоставени на Университетската болница “Св. Марина”, където в момента се лекуват пациенти с коронавирус. Други 200 броя са дадени на общинската фирма “Градски транспорт”.

Предпазни шлемове са осигурени също на медицинските екипи на автогарата и жп гарата във Варна. Те проверяват температурата на пътниците, които пристигат в града. Снабдени са също и здравните медиатори. Продължава раздаването на дезинфекционни препарати на професионалните домоуправителите. Те ще получават препаратите от районните администрации, така за един ден ще бъдат обхванати над 1265 входа. След това препарати ще получат и етажните собствености, които не ползват професионални фирми за почистване.

Всеки дезинфектант е придружен от подборни инструкции за начин на употреба и с информационен лист за безопасност, при раздаването се провежда и инструктаж. От утре доброволците към Община Варна ще раздават предпазни маски на възрастните хора, които посещават търговските вериги. Уточняват се местата и часовете на акцията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Италиански свещеник почина, след като отстъпи респиратора си на по-млад пациент
Италиански свещеник почина, след като отстъпи респиратора си на по-млад пациент
Нови мерки за облекчаване на трафика в метрото
Нови мерки за облекчаване на трафика в метрото