НОВИНИ

Разшириха обхвата на мерките срещу COVID-19 в Ямбол

bnt avatar logo
от БНТ
07:22, 07.05.2020
Чете се за: 00:52 мин.
Регионални

От снощи в Ямбол се разшири обхвата на ограничителните мерки въведени заради констатирани огнища на коронавирус в квартал "Райна княгиня". Решението е взето на заседание на областния медицински съвет и е заради очаквано увеличение броя на заболелите в района.

От снощи с решение на областния медицински съвет се въведоха още повече мерки, за да се ограничи разпространението на коронавирусната инфекция.

За малко повече от денонощие доказаните нови случаи на заболели от коронавирус в Ямбол са 20, като общия им брой достига 35.

От 4 май са мерките, които са наложени на жителите в квартал Райна Княгиня. Част от тях са движение, позволено в района само за закупуване на храна и лекарства.

Излизането извън периметъра на ограничителните мерки е, за да се положи труд или заради медицинска помощ. Задължително е носенето на маска или шал вътре в периметъра. Забранено е струпването на хора.

Променят се или се преустановява движението на автобуси от градския транспорт, преминаващи през блокирания район.

Димитър Иванов - областен управител на Област Ямбол: Разширихме периметъра с няколко улици. Една част от положителните проби са тук от квартала, другата част са на хората от централна градска част, нямащи общо с този квартал нито като контакти, нито като работодатели, така че и в днешния ден ще продължим с тестването на хората, които желаят естествено, защото преди два дни това, което трябваше да свършим като тестване, от 13 човека контактни на една от починалите, дойдоха трима от нейните роднини, успяхме да ги тестваме, двама са положителни, така че една част от тях не искат и да бъдат тествани.

Вижте повече във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Градският транспорт възобновява дейността си, но с намалено работно време вечер
Градският транспорт възобновява дейността си, но с намалено работно време вечер
#60 секунди без COVID-19: Защо видрите "жонглират"?
#60 секунди без COVID-19: Защо видрите "жонглират"?