НОВИНИ

РБ Лайпциг надви Айнтрахт и защити трофея си от Купата на Германия

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:31, 03.06.2023
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
лайпциг надви айнтрахт защити трофея купата германия
Снимка: БТА
Слушай новината

Отборът на РБ Лайпциг за втори пореден сезон триумфира с Купата на Германия, след като надигра с 2:0 във финала в Берлин състава на Айнтрахт Франкфурт.

По този начин "биковете" дублираха успеха си от преди 12 месеца, когато те се наложиха драматично над тима на Фрайбург след изпълнение на дузпи.

И тази вечер обаче победата за момчета на Марко Розе не дойде лесно, тъй като те трябваше да чакат до заключителните 20 минути от срещата, за да стигнат и до двете си попадения.

Нулевото реми на "Олимпиащадион" в Берлин бе най-накрая прекъснато в 71-ата минута, когато удар на Кристофър Нкунку бе отклонен от крака на футболист на Айнтрахт и влетя неспасяемо във вратата на "орлите" за 1:0.

Пет минути преди края на редовното време пък Доминик Собослай сложи точка на спора, след като бе забравен от отбраната на противнковия тим и с мощен диагонален изстрел оформи крайното 2:0.

Така за втора поредна година РБ Лайпциг ликува с Купата на Германия, което е и първи трофей за техния наставник Марко Розе в Германия, след като досега той имаше на сметката си две титли и една Купа на Австрия с Ред Бул Залцбург.

В същото време неговият колега Оливер Гласнер пропусна да изведе Айнтрахт Франкфурт до втори триумф в рамките на два сезона, след като през миналия "орлите" стигнаха до трофея в Лига Европа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отборите на Carppopolis и Ахил ще играят на финала в ББЛ Б група
Отборите на Carppopolis и Ахил ще играят на финала в ББЛ Б група
Ивайло Петев: При нас винаги е драматично
Ивайло Петев: При нас винаги е драматично