НОВИНИ

Реал Мадрид допусна късен обрат срещу Виляреал в Ла Лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:12, 09.04.2023
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
реал мадрид допусна късен обрат виляреал лига
Снимка: БТА
Слушай новината

Отборът на Реал Мадрид допусна поражение с 2:3 у дома от състава на Виляреал в дербито на 28-ия кръг в Ла Лига.

Двубоят на "Естадио Сантяго Бернабеу" започна по-добре за домакините, които откриха резултата в 16-ата минута след автогол на Пау Торес, който отклони топката в собствената си врата след изстрел на Марко Асенсио.

Малко преди края на първата част гостите все пак отговориха чрез Самуел Чуквуезе, който получи подаване в наказателното поле, преодоля футболист на "белите" и с удар в левия ъгъл на вратата матира Тибо Куртоа за 1:1.

Само две минути след почивката Реал отново излезе напред в резултата, а автор на попадението стана Винисиус Жуниор, който се разходи между защитниците на Виляреал, а след това пусна топката покрай Пепе Рейна за 2:1.

Преднината на "лос бланкос" се задържа до 70-ата минута, когато подаване на Чуквуезе в наказателното поле на домакините предизвика разбъркване, при което най-съобразителен се оказа Хосе Луис Моралес, който за втори път възстанови паритета в двубоя. Първоначално голът не беше зачетен заради отсъдена засада в хода на атаката, но след преглед на ситуацията с ВАР беше установено, че нарушение на правилата няма и попадението беше признато.

Десетина минути по-късно пък Самуел Чуквуезе донесе пълния обрат в полза на "Жълтата подводница", след като се разписа със страхотен изстрел от дистанция, осигурил първи успех на неговия тим като гост на Реал Мадрид от 2018 година насам.

По този начин Виляреал удължи добрата си серия в Ла Лига и след пет победи и едно равенство в последните си шест мача тимът заема 5-а позиция с 47 точки.

В същото време пък Реал Мадрид остава на 2-о място с цели 12 пункта пасив спрямо лидера Барселона, който е и с мач по-малко.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отново масови протести срещу съдебната реформа в Израел
Отново масови протести срещу съдебната реформа в Израел
Наско Сираков и Антъни Иванов в "Арена спорт" в неделя
Наско Сираков и Антъни Иванов в "Арена спорт" в неделя