НОВИНИ

Реал Мадрид срази АЛБА Берлин в Евролигата, Партизан удари Милър-Макинтайър и Баскония и остава в борбата за плейофите

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:40, 20.03.2024
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
реал мадрид срази алба берлин евролигата партизан удари милър макинтайър баскония остава борбата плейофите
Слушай новината

Реал Мадрид надигра с 86:79 като гост отбора АЛБА Берлин в среща от 30-ия кръг на редовния сезон на най-престижната европейска клубна надпревара в баскетбола - Евролигата.

Двубоят в немската столица започна трудно за възпитаниците на Чус Матео, които допуснаха да изостанат с двуцифрена разлика след откриващата четвърт, но до почивката съумяха почти напълно да заличат своя пасив при 36:40.

През второто полувреме испанският гранд, който е и действащият шампион в Евролигата, отново позволиха на своя съперник да дръпне чувствително при 38:51, но от този момент нататък мадридчани поеха контрол върху случващото се на паркета и още преди края на третата част стигнаха до пълен обрат.

В хода на заключителните 10 минути домакините все пак не се отказаха да търсят победата и за кратко отново поеха лидерството в два случая, но в крайна сметка гостите направиха необходимото, за да стигнат до крайния успех при 86:79.

Реал Мадрид, който вече си гарантира място в плейофите за 11-а поредна година, остава начело в подреждането на редовния сезон с баланс 24-6, а в същото време АЛБА Берлин продължава да бъде на последното 18-о място с показатели 5-25.

В друга мач от вчера вечерта сръбският Партизан Белград надви у дома тима на Баскония с 87:83, с което момчетата на Желко Обрадович съхраниха шансовете си за място в play-in турнира, който може да им осигури участие в плейофите на надпреварата.

В "Щарк Арена" в Белград "гробарите" взеха реванш от своя съперник за драматичната загуба в Испания през ноември миналата година, като за победителите над всички бе Джеймс Нунали с 16 точки.

Със същия актив приключи и Шима Монек от състава на Баскония, за който българският национал Коди Милър-Макинтайър се отчете с 9 пункта, 8 борби и 8 асистенции за 29:55 минути престой на паркета.

По този начин Партизан Белград вече е с баланс 14-16 на 10-ото място в класирането на Евролигата, докато испанците са една позиция по-напред с показатели 16-14.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Силен вятър и превалявания от сняг и дъжд
Силен вятър и превалявания от сняг и дъжд
Всяко второ дете в България е преживяло насилие, сочат данни на УНИЦЕФ
Всяко второ дете в България е преживяло насилие, сочат данни на УНИЦЕФ