НОВИНИ

"Референдум": 57,5% смятат, че трябва да има съставяне на правителство

bnt avatar logo
от БНТ
21:57, 13.04.2021
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

"Според вас какво е по-добре за страната - съставяне на правителство или нови избори" - това беше основният въпрос в "Референдум", с който "Алфа рисърч" тества обществените нагласи.

57,5% от анкетираните смятат, че трябва да има съставяне на правителство. 30,4% са на мнение, че трябва да се отиде на нови избори. 12,1% се колебаят и казват, че трудно могат да преценят.

На втория въпрос: "С кои въпроси приоритетно трябва да се заеме новото Народно събрание" - 68,1% от гласувалите са посочили здравната криза, следвана от съдебната реформа - 54% я посочват като основен приоритет, с който трябва да се заеме новият парламент. На трето място анкетираните нареждат икономическата криза.

Как се намира изход в сложна политическа ситуация? Какво да очакваме от новоизбрания парламент? Какви са възможностите за управление на държавата и коя от тях е най-добрата? В дискусията участваха Росен Плевнелиев - президент на България (2012-2017), проф. Янаки Стоилов – депутат в осем парламента, в 43-ия заместник-председател на НС и член на Националния съвет на БСП, Асен Агов – народен представител в пет парламента и заместник-председател на 39-ото НС, адвокат Владимир Дончев – бивш секретар на НДСВ и заместник-председател на парламентарната група в периода 2005-2007 г.

Цялата дискусия с водещ Добрина Чешмеджиева гледайте ТУК.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха дилър, двама клиенти и 2 кг наркотици в София
Задържаха дилър, двама клиенти и 2 кг наркотици в София
Разкриха най-голямата мечта на Диего Марадона
Разкриха най-голямата мечта на Диего Марадона