НОВИНИ

Регионалният министър: Последните 6 месеца нищо не е направено по АМ "Хемус"

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
19:43, 16.08.2022
Чете се за: 01:45 мин.
Бизнес
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Строителството на лотовете 1 и 2 на автомагистрала "Хемус" е спряло от пролетта и причината за това е неплащането от страна на възложителя - държавната фирма "Автомагистрали". Това установи след проверка регионалният министър Иван Шишков.

По думите му строителството на двата лота са зазимени, като последните пари за строителите, които са били преведени са били от предишния служебен кабинет. Шишков заяви, че ще търси възможност да се плати на строителите независимо дали в бюджета на Агенция "Пътна инфраструктура" има пари, за да може да се възстанови работата.

Той ще поиска от фирмите да не се изместват поетите по договор сроковете за завършване на лот 1 - 2023 година и лот 2 - 2024 година.

"Първото, което ще направя, е да видя за какви суми става въпрос. Второто, което ще направя, е да знаем за какви срокове фирмите ще поемат и ще могат да завършат строителството. Защото е очевидно, че в тези шест месеца нищо не е направено. Има неща по автомагистрала "Хемус", които много спешно трябва да бъдат завършени, например мостовите съоръжения - трябва да бъдат довършени, защото още една зима, ако останат недовършени, ще се компрометират сериозно", заяви Иван Шишков, служебен министър на регионалното развитие и благоустройството.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Амос Юга: ЦСКА трябва на всяка цена да отстрани Базел, полузесонът ни зависи от това
Амос Юга: ЦСКА трябва на всяка цена да отстрани Базел, полузесонът ни зависи от това
Камен Невенкин: Украйна в момента води нашата битка
Камен Невенкин: Украйна в момента води нашата битка