НОВИНИ

Рекорден брой заразени с COVID-19 у нас за денононщие

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
12:01, 15.04.2020
Чете се за: 01:11 мин.
Здраве

40 нови случая на коронавирус в страната, с което общият брой на заразените достигна 735. От тях в болница са 210 души, а излекуваните - 105.

Рекорден е установеният брой на новозаразени за последното денонощие - 40 човека.

Област Ямбол вече се появи на картата на заразата с един случай.

Една жена е починала тук в Пирогов. На 59 години, с придружаващи заболявания. Била е на апаратна вентилация през последните дни.

Броят на заразените медици също расте - вече достигна 39 - установени са санитар във Военномедицинска академия и медик в Александровска болница.

И нещо положително - броят на излекуванте досигна 105 - от тях 5 са деца.

В различни части на страната вече са започнали масови скрининги на групи от населението.

Засилването на мерките в лечебните заведение е във връзка с пациента на старозагорската болница, който успя да избяга, след като перосанълт е забравил ключовете на вратата на стаята му.

София се оформя като най-голямото огнище на зараза у нас с 444 случая. В рамките на два дни в два столични квартала ще се проведе масово тестване на повече от 200 души - прицелните групи са във Факултетa и Филиповци, където вече има засилено полицейско присъствие, на място са и служители на регионалната здравна инспекция.

Ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски - Национален оперативен щаб: Райони, в които има открити повече заболели, отколкото в други.

Кюстендил е друга гореща точка - с три нови случая днес.

Ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски - Национален оперативен щаб: Там също има огнище, което много сериозно се разследва в момента. В последните дни са направени над 300 проби.

Огнището е в един шивашки цех, където има 7 заразени.

Над 2500 човека са изследвани в Бургас - част от тях на случаен принцип, друга част са от хората на първа линия - медици, полицаи и социални работници.

Ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски - Национален оперативен щаб: Резултатите почти напълно съвпадат с това, което беше изследвано при полицаите - доста ниска заболеваемост.

Вече се обмислят мерки за засилване на охраната на болниците, в които има пациенти с коронавирус.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ананиев отвори пазарите, няма да работят от Разпети петък до Великден
Ананиев отвори пазарите, няма да работят от Разпети петък до Великден
Обявиха Волен Сидеров за общодържавно издирване
Обявиха Волен Сидеров за общодържавно издирване