COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Реверсивно движение на излизане от София към Перник в началото на почивните дни

Паулина Найденова
от Паулина Найденова
09:38, 22.05.2020
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Реверсивно движение на излизане от столицата към Перник ще облекчава трафика в началото на трите почивни дни.

Днес и утре ще има по две ленти в посока изход и една за влизащите в София. От Пътна полиция напомнят на водачите и за ремонтите на магистрала "Тракия". Засилен контрол по пътищата и поредна акция "Скорост" ще дисциплинира нарушителите. От КАТ са създали специална организация и за изпращането на абитуриентите.

Николай Крушарски - главен инспектор "Пътна полиция": Това е празник, който е свързан и с изпращане на абитуриенти, пътуване на семейства, така че очакваме да е голяма бройката и сме подготвили да осигурим безпрепятствено придвижване на автомобилите. След приключване на извънредните мерки наистина водачите, хората тръгнаха по пътищата и се нарушава този режим и цифрите говорят сами, тъй като са установени 42 000 нарушения за превишена скорост, като над 25 000 от тях са в населените места, така че контролът ще бъде и в тази насока - в населените места, малките особено, тъй като там са по-голямата част от нарушенията.

Гл. инсп. Дарин Димитров - Охранителна полиция: Към тези специализирани полицейски операции ще бъдат включени и сили на жандармерията, които ще следят за безопасността на движението, също и за спазване на противоепидемичните мерки, но и за опазване на обществения ред. В силите от единната разстановка в населените места са включени приоритетно районите на училищата, паркингите на големите магазини, на хипермаркетите, на моловете, както и места, където е възможно струпване на голям брой хора. Допълнително екипи ще следят за безопасността на движението и за обществения ред.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
България може да получи 11.7 млрд. евро от Брюксел, но срещу условия
България може да получи 11.7 млрд. евро от Брюксел, но срещу условия
Спорен закон за Хонконг обсъждат на най-важното политическо събитие в Китай
Спорен закон за Хонконг обсъждат на най-важното политическо събитие в Китай