НОВИНИ

Реверсивно движение на излизане от София към Перник в началото на почивните дни

Паулина Найденова
от Паулина Найденова
09:38, 22.05.2020
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Реверсивно движение на излизане от столицата към Перник ще облекчава трафика в началото на трите почивни дни.

Днес и утре ще има по две ленти в посока изход и една за влизащите в София. От Пътна полиция напомнят на водачите и за ремонтите на магистрала "Тракия". Засилен контрол по пътищата и поредна акция "Скорост" ще дисциплинира нарушителите. От КАТ са създали специална организация и за изпращането на абитуриентите.

Николай Крушарски - главен инспектор "Пътна полиция": Това е празник, който е свързан и с изпращане на абитуриенти, пътуване на семейства, така че очакваме да е голяма бройката и сме подготвили да осигурим безпрепятствено придвижване на автомобилите. След приключване на извънредните мерки наистина водачите, хората тръгнаха по пътищата и се нарушава този режим и цифрите говорят сами, тъй като са установени 42 000 нарушения за превишена скорост, като над 25 000 от тях са в населените места, така че контролът ще бъде и в тази насока - в населените места, малките особено, тъй като там са по-голямата част от нарушенията.

Гл. инсп. Дарин Димитров - Охранителна полиция: Към тези специализирани полицейски операции ще бъдат включени и сили на жандармерията, които ще следят за безопасността на движението, също и за спазване на противоепидемичните мерки, но и за опазване на обществения ред. В силите от единната разстановка в населените места са включени приоритетно районите на училищата, паркингите на големите магазини, на хипермаркетите, на моловете, както и места, където е възможно струпване на голям брой хора. Допълнително екипи ще следят за безопасността на движението и за обществения ред.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как работи електронното правосъдие у нас?
Как работи електронното правосъдие у нас?
Спорен закон за Хонконг обсъждат на най-важното политическо събитие в Китай
Спорен закон за Хонконг обсъждат на най-важното политическо събитие в Китай