НОВИНИ

Рилски спортист мина през Левски за осми пореден успех в НБЛ, Спартак Плевен надви у дома Шумен

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:04, 27.01.2024
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
рилски спортист мина левски осми пореден успех нбл спартак плевен надви дома шумен
Слушай новината

Отборът на Рилски спортист победи с 88:70 (25:18, 22:18, 27:14, 14:20) като домакин Левски и по този начин удължи победната си серия в Националната баскетболна лига (НБЛ) на осем поредни мача.

Двубоят от 19-ия кръг на първенството в "Арена Самоков" премина изцяло под диктовката на домакините, които срещнаха известна съпротива единствено в началните минути, но още в края на първата част се оттеглиха със солиден аванс при 25:18.

В началото на втората пък "сините" останаха и без един от своите ключови играчи - Лъчезар Димитров, който напусна контузен, което допълнително усложни нещата за гостите, докато в същото време Рилецо продължи да увеличава преднината си, която в края на третата четвърт достигна 24 точки при 74:50.

До края на срещата двамата наставници - Любомир Киров и Димитър Ангелов - дадоха шанс за изява на част от своите по-млади баскетболисти, като тимът на Левски съкрати част от пасива си, за да дойде финалната сирена при 88:70 в полза на домакините.

За самоковци Александър Янев приключи с 13 точки, Майкълин Скот добави 10, докато с 9 се отчетоха капитанът Чавдар Костов и резервата Христо Бъчков.

В същото време за "сините" Зейн Ноулс отново бе на ниво с 14 пункта, а влезлият от пейката Димитър Маринчешки завърши с "дабъл-дабъл" - 14 пункта и 10 борби.

В класирането Рилски спортист остава на второто място с баланс 14-5, но за Левски това поражение означаваше смъкване до последното място с показатели с 5-14.

Междувременно Спартак Плевен надви драматично у дома в зала "Балканстрой" отборът на Шумен с 89:86 (19:20, 22:22, 25:24, 24:20).

Двамата тима изиграха много равностоен двубой, с чести смени на водачеството, но в самия край домакините направиха достатъчно, за да се откъснат с 8 точки при 84:76 и до края да удържат аванса си, за да се поздравят с четвърта поредна победа в българското първенство.

Браянт Томас стана най-резултатен за плевенчани със своите 18 точки, докато Талиб Зана приключи с "дабъл-дабъл" - 16 точки и 10 борби. От другата страна за Шумен Браян Камърън бе над всички, завършвайки също с "дабъл-дабъл" - 31 пункта и 11 асистенции.

В подреждането Спартак Плевен се изкачи до 3-ото място във временното класиране с баланс 13-5, а шуменци са 9-и с показатели 6-13.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Затруднено е преминаването през прохода Шипка
Затруднено е преминаването през прохода Шипка
Отмениха двете спускания за Световната купа по ски алпийски дисциплини в Шамони
Отмениха двете спускания за Световната купа по ски алпийски дисциплини в Шамони