НОВИНИ

Роналд Араухо с травма след "Ел Класико"

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:54, 20.03.2023
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
роналд араухо травма класико
Слушай новината

Защитникът на Барселона Роналд Араухо е получил травма в левия аддуктор по време на снощното "Ел Класико" срещу Реал Мадрид и ще пропусне предстоящите две приятелски срещи на националния отбор на Уругвай в края на месец март, информираха от "Каталунския клуб".

Араухо изигра пълни 90 минути вчера вечерта при успеха на Барса с 2:1 на "Камп Ноу", като си отбеляза и автогол, който даде преднина на Реал още в 9-а минута.

След срещата ургувайският бранител е преминал медицински прегледи, които са установили "мускулна контузия на аддуктора на лявото бедро", обявиха от Барселона.

Травмата ще попречи на Араухо да помогне на националния отбор на Уругвай в контролите срещу Япония и Южна Корея, като "каталунците" се надяват, че 24-годишният бранител ще се завърне в началото на месец април.

Роналд Араухо вече премина през една тежка контузия в рамките на кампанията, която го остави извън терените в последните три месеца на 2022-ра година. Уругваецът дори пропусна и световното първенство в Катар, оставайки неизползване резерва по време на всичките мачове на своя тим, който отпадна още в груповата фаза.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Оставиха в ареста ефрейтора, заловен да превозва мигранти
Оставиха в ареста ефрейтора, заловен да превозва мигранти
Земетресение със сила 4,9 в Румъния
Земетресение със сила 4,9 в Румъния