НОВИНИ

Росен Барчовски: Играхме със страхотен характер, умно в нападение и със страшна защита

Селекционерът на българския национален тим по баскетбол Росен Барчовски коментира драматичната победа на България над действащия световен шампион Германия с 67:62 в двубой от европейските квалификации.

bnt avatar logo
от БНТ
20:45, 25.02.2024
Чете се за: 04:35 мин.
Спорт
Слушай новината

След първите няколко минути играхме изключително, не съм виждал българския тим да играе така. Посвещавам победата на публиката, защото в България не се случва често такава атмосфера. Тези хора толкова чистосърдечно подкрепят отбора. Това каза селекционерът на българския национален тим по баскетбол Росен Барчовски след драматичната победа над действащия световен шампион Германия с 67:62 в двубой от европейските квалификации.

"Не знам доколко реалистично е било да вярваме, но много искахме. Лично аз съм длъжен да вярвам винаги, срещу когото и да играем. Започнахме припряно в нападение, то си личеше, но беше рано, това не ме притесняваше. След това играхме със страхотен характер, умно в нападение и със страшна защита", продължи Барчовски след успеха в "Арена Ботевград".

"Имахме и проблеми. Благодарност на Коди Милър-Макинтайър и Павлин Иванов, които сами пожелаха да играят. Това е една малка победа, когато контузени и болни състезатели сами пожелаят да играят за национален отбор. Хубава атмосфера и сега можем малко да се порадваме", добави старши треньорът на националите по баскетбол.

"Не мога още да изживея победата. Поприказвахме се сериозно след първия мач, не скрих никакви критики след срещата с Швеция. Ще ми се да видя два поредни силни мача от нашия тим. Би ми се искало да не са толкова инфарктни мачовете, но победите са най-важни", коментира още селекционерът.

"Свършихме добра работа, борихме се през всичките 40 минути. Бяхме аутсайдери на хартия, но показахме голямо сърце", каза натурализираният баскетболен национал Коди Милър-Макинтайър след победата на България над световния шампион Германия.

"Феновете бяха страхотни, донесоха ни допълнителна енергия, за да победим. Невероятно беше как всички вярваха в нас", добави американецът с български паспорт, който бе сред най-полезните за успеха.

"Осъзнахме, че загубихме от Швеция, защото не играхме добре. Загубихме заради нас, а не защото те бяха по-добрият отбор", продължи той.

"Показахме, че когато сме концентрираме, имаме шансове срещу всеки, както и срещу Черна гора през ноември", каза още гардът.

Крилото на мъжкия национален отбор Георги Боянов също говори след победата над Германия.

“Щастливи сме. Аз мисля, че може би дори да не осъзнаваме какво сме направили, защото адреналинът и емоцията са ни завладели, всички момчета в щаба се борехме за България. Направихме наистина страхотен мач, показахме тази българска енергия и непримиримост, която трябва винаги да показваме. Благодарни сме на публиката, защото те днес много ни помогнаха”, заяви Боянов.

“Очевидно успяхме да постигнем победата с доста добра защита. Ограничихме ги до 27 точки на полувремето, което никой не вярваше, че ще го направим, дори ние. Защитата ни спечели мача", коментира и Йордан Минчев след успеха над световните шампиони.

"Емоцията е съвсем обикновена. Няма значение кой отбор побеждаваме, при такава публика и вкъщи да победиш е нещо невероятно. Да виждаме всички да си тръгват щастливи от залата е най-доброто нещо, което можем да искаме. Показахме, че не сме аутсайдер. Още няколко отбора в такава роля също победиха вчера и онзи ден. Това са мачове на много високо ниво. Като включим и натурализираните чужденци и се получават много изненади”, каза още Минчев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Коди Милър-Макинтайър: Показахме голямо сърце, макар да бяхме аутсайдери
Коди Милър-Макинтайър: Показахме голямо сърце, макар да бяхме аутсайдери
Българските сабльори спечелиха сребърни медали на европейското първенство за кадети в Италия
Българските сабльори спечелиха сребърни медали на европейското първенство за кадети в Италия