НОВИНИ

Румен Гечев: "Възраждане" им направиха голяма услуга за избора на Пеевски

bnt avatar logo
от БНТ
18:55, 07.06.2023
Чете се за: 02:32 мин.
Политика
Слушай новината

БСП не подкрепи Делян Пеевски за член на Комисията по конституционни въпроси по принципни съображения. Това коментира в студиото на "Още от деня" Румен Гечев от БСП.

"Навремето някои от нашите колеги от БСП допуснаха грешка и подкрепиха избирането на Пеевски като шеф на ДАНС. Тогава на следващите избори претърпяхме една драматична загуба. Точно БСП след тази случка да подкрепи г-н Пеевски... Няма да спорим по въпроса, че той е по-особена личност, с по-особен имидж. И като имам предвид това, което се случи на изборите и изгубихме половината от депутатите си, по никакъв начин, по принципни съображения нямаше как да подкрепим тази кандидатура", обясни Гечев.

"Възраждане" им направиха голяма услуга като излязоха от залата и не гласуваха, което беше решаващо при този кворум да се прокара решението на ДПС", каза още той.

По въпроса за конституционните промени Гечев заяви, че докато не видят с техните експерти в парламентарната група и с експерти извън нея какви предложения се правят, няма как да се произнесат.

"Да гласуваме за нещо, което не знаем какво е, не е сериозно и не е държавническо", каза Гечев.

Потвърди изнесените от БСП данни, че са харчени неправомерно средства от фискалния резерв през месеците март, април и май, но каза, че това не е някакво тежко криминално престъпление. Все пак от партията са пратили писма до БНБ и министъра на финансите и чакат отговор, за да сверят данните, за да може тази информация да бъде потвърдена.

За връщането на Румен Спецов като шеф на НАП каза, че не го познава. Според него, обаче, министърът на финансите има огромни отговорности, защото приходите към момента не се изпълняват и НАП е изключително важен.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече от "Още от деня"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димитър Кузманов се класира за четвъртфиналите на "Чалънджър" в Чехия
Димитър Кузманов се класира за четвъртфиналите на "Чалънджър" в Чехия
НГоло Канте става съотборник на Карим Бензема в Ал-Итихад
Н'Голо Канте става съотборник на Карим Бензема в Ал-Итихад