COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Румен Радев: Ако аз управлявах България, нямаше да се краде

от БНТ
12:30, 19.05.2020
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Президентът Румен Радев обяви, че ако управлява България, няма да се краде. Коментарът му бе в отговор на думи на премиера Бойко Борисов, че българите имат голям късмет, че той ги управлява, а не Радев, който щял да постъпи така, че да измрат хора.

Коментарът си държавният глава направи след среща с кмета на Елин Пелин и посещение на фабрика за соларни панели.Той заяви, че тази високотехнологична фирма още не е получила подкрепа от държавата, но понеже местната власт си е на мястото нещата се получават.

В коментар на протестите държавният глава каза, че българите протестират, отстоявайки своите права със законни средства, и органите на реда трябва да уважават тези права.Според Радев е недопустимо да се събират лични данни на мирно протестиращи граждани.Държавният глава напомни, че отдавна е снел доверието си към кабинета.

Румен Радев - президент: Отдавна снех доверие от този кабинет. От години апелирам да се пресекат корупционните схеми, които днес неудържимо изплуват на повърхността. Ако аз управлявах България, нямаше да се краде. Откакто ни управлява г-н Борисов, смъртността расте, а България се стопи със 600 хиляди. Недостойно е да се присвояват постиженията на българските медици при толкова много социолози, политолози, журналисти, наети да възпяват министър-председателя, не виждам смисъл сам да се хвали. Отдавна съм казал какви трябва да са мерките, но както виждате днес българите протестират, отстояват своите права със законни средства и органите на реда трябва да уважават тези права. Недопустимо е да се събират лични данни на мирно протестиращи граждани.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
И Ветко се прибира, с гривна на крака. Сем. Арабаджиеви се събира вкъщи
И Ветко се прибира, с гривна на крака. Сем. Арабаджиеви се събира вкъщи
Специализирана полицейска операция във Видин
Специализирана полицейска операция във Видин