НОВИНИ

Румен Радев: Ако аз управлявах България, нямаше да се краде

bnt avatar logo
от БНТ
12:30, 19.05.2020
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Президентът Румен Радев обяви, че ако управлява България, няма да се краде. Коментарът му бе в отговор на думи на премиера Бойко Борисов, че българите имат голям късмет, че той ги управлява, а не Радев, който щял да постъпи така, че да измрат хора.

Коментарът си държавният глава направи след среща с кмета на Елин Пелин и посещение на фабрика за соларни панели.Той заяви, че тази високотехнологична фирма още не е получила подкрепа от държавата, но понеже местната власт си е на мястото нещата се получават.

В коментар на протестите държавният глава каза, че българите протестират, отстоявайки своите права със законни средства, и органите на реда трябва да уважават тези права.Според Радев е недопустимо да се събират лични данни на мирно протестиращи граждани.Държавният глава напомни, че отдавна е снел доверието си към кабинета.

Румен Радев - президент: Отдавна снех доверие от този кабинет. От години апелирам да се пресекат корупционните схеми, които днес неудържимо изплуват на повърхността. Ако аз управлявах България, нямаше да се краде. Откакто ни управлява г-н Борисов, смъртността расте, а България се стопи със 600 хиляди. Недостойно е да се присвояват постиженията на българските медици при толкова много социолози, политолози, журналисти, наети да възпяват министър-председателя, не виждам смисъл сам да се хвали. Отдавна съм казал какви трябва да са мерките, но както виждате днес българите протестират, отстояват своите права със законни средства и органите на реда трябва да уважават тези права. Недопустимо е да се събират лични данни на мирно протестиращи граждани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Код жълто за проливни валежи в сряда
Код жълто за проливни валежи в сряда
Емил Велев за плана за спасение на "Левски" с кредит: Не знам за такъв план
Емил Велев за плана за спасение на "Левски" с кредит: Не знам за такъв план