НОВИНИ

Румен Радев: Държавата не се справя в борбата с картелите на горивата

bnt avatar logo
от БНТ
12:18, 27.05.2020
Чете се за: 00:38 мин.
Политика

Президентът Румен Радев пристигна на посещение в Садово. Държавният глава проведе среща с кмета на общината и посети Института по растителни генетични ресурси.

Румен Радев коментира как страната ни се справя със ситуацията с COVID- 19 и поетапното отпускане на мерките, като каза, че не вижда ясен план за отпускане на мерките.

Президентът коментира и намаляването на ДДС, като заяви, че данъчната политика в страната не е справедлива. Тя задълбочава бедността и ни отдалечава от европейския модел.

Радев изрази позицията си и относно създаването на Държавна петролна компания, като определи това създаване като "авантюра". Изтъкна, че става ясно, че държавата не се справя с картелите.

Румен Радев, президент на Р. България: Аз не мисля, че към такава сложна и отговорна система, каквато е данъчната, трябва да се подхожда на парче и без ясни идеи и разчети. Мисля, че всички са убедени, че нашата данъчна политика не е справедлива.

Държавата не се справя в борбата с картелите на горивата и с осигуряването на ефективна пазарна среда за свободна конкуренция. И е странно как държавата ще играе тук двойна роля - от една страна ще бъде конкурентен участник на пазара, а от друга страна ще бъде регулатор.

Автор: Галена Паскова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КЗК най-накрая влезе в петролната и газова асоциация
КЗК най-накрая влезе в петролната и газова асоциация
Събарят старата сграда за детската болница, ще се строи нова, увери Борисов
Събарят старата сграда за детската болница, ще се строи нова, увери Борисов