COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Русенци недоволстват от велоалеите в града

от БНТ
09:26, 19.05.2020
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Русенски велосипедисти недоволстват от изградените велоалеи в града. Според тях 14-километровият маршрут е недомислен, несъобразен с необходимостта от безопасно придвижване и неудобен.

Много хора се сетиха, че с велосипед е един от безопасните начини за придвижване особено в такава ситуация. Избягват се претъпканите тротоари, чакане по автобусни спирки, градския транспорт и такситата. Оказва се, че тази система на придвижване има редица недостатъци

Иво Пазарджиев – председател на Сдружение “Вело -Русе”: За нас най-важното е велоалеите да бъдат безопасни, ефективни, използваеми и то не само от спортисти, а от хора, които ежедневно искат да използват велосипеда като средство за придвижване от точка А до точка Б. Именно тази част за безопасността на велоалеите куца в предишния проект и аз искрено се надявам, че със сегашното ръководство, разговорите, които сме направили, срещаме пълна подкрепа за изчистване на тези моменти. Ние сме направили цяла пътна карта за проблемните участъци и сме ги маркирали по три величини - опасни, много опасни и смъртоносно опасни.

Зам.-кметът на община Русе Магдалина Илиева заяви, че трудно ще може да се коригират вече изпълнените велоалеи.

Магдалина Илиева - зам.-кмет на община Русе: Единствено това може да бъде отстранено като недостатък още по време на проектирането на нови такива. Започваме проектиране на нова велоалея до Николово, където ще работим в много тясна връзка със сдружението "Вело-Русе" - те като специалисти да ни казват точно тези опасни участъци, защото ние не сме специалисти в тази област.

Автор: Теодор Стамболиев

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Сотир Цацаров в НС: Справянето с корупцията не е работа само на една комисия
Сотир Цацаров в НС: Справянето с корупцията не е работа само на една комисия
Какви са проблемите на моряците по време на пандемията?
Какви са проблемите на моряците по време на пандемията?