НОВИНИ

С температури под нулата в почти цялата страна утре

bnt avatar logo
от БНТ
21:00, 15.01.2021
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

Предупреждение за много студено време е в сила през следващото денонощие в по-голямата част от страната. В областите с обявен код жълто, температурите не само през нощта, но и през деня ще останат под нулата.

Очакванията са минималните температури утре да бъдат от минус 7° до минус 1°, в София - минус 6°, а максималните - от минус 2° до 3°. Ще преобладава облачно време. На места ще превалява слаб сняг. Ще бъде ветровито и много студено.

Много студено ще е и в планините утре с максимални температури по върховете от минус 15 до минус 12 градуса, в комбинация с умерен вятър от запад-северозапад.

В курортите максималните температури ще са от минус 10° на Алеко, минус 7°, минус 8° в Боровец и Пампорово, до минус 3° в Банско. Ще е предимно облачно, със слаби снеговалежи.

Облачно, с валежи от сняг ще бъде и в по-голямата част от континента утре. Много студено остава времето в Европейска Русия. Максималната температура в Москва за пореден ден ще бъде около минус 15°. По-студен въздух ще продължи да се спуска към страните от Източна Европа, както и към Балканите, включително и към нашата страна.

В неделя у нас ще бъде още по-студено. Минималните температури ще паднат в отделни райони до около минус 10°, на места - до минус 14°, а дневните вече в почти цялата страна ще са отрицателни. Ще се задържи предимно облачно, на отделни места все още ще превалява слаб сняг.

В началото на новата седмица ще преобладава слънчево време. Минималните температури ще бъдат още малко по-ниски, но максималните ще се повишават.

Затоплянето ще продължи и в края на следващата седмица отново ще бъде много по-топло от обичайното за сезона. По предварителна информация на НИМХ, по оперативни данни, средната годишна температура за страната за 2020 г. е 12,4 градуса, което е с около 1,9 градуса над средната климатична норма за периода 1961-1990 г. Това я прави втората най-топла година за последните 90 години, след 2019-та.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Каракачанов: Никой на тези консултации не е споменавал датата 4 април
Каракачанов: Никой на тези консултации не е споменавал датата 4 април
Столична община с 3 основни цели за 2021 г. - ремонти, детски градини и въздух
Столична община с 3 основни цели за 2021 г. - ремонти, детски градини и въздух