НОВИНИ

Сабльорките на България завършиха седми при девойките на европейското първенство по фехтовка в Неапол

сабльорките българия завършиха седми девойките европейското първенство фехтовка неапол
bnt avatar logo
от БНТ
13:07, 29.02.2024
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският отбор на сабя при девойките в състав Калина Атанасова, Мариела Георгиева, Кристина Миланова и Емма Нейкова завърши на седмо място на европейското първенство в Неапол. В турнира се включиха 14 тима, а шампионки станаха състезателките на на Унгария.

Българките започнаха надпреварата с категорична победа над Гърция с 45:22, която им гарантира място сред най-добрите осем. В срещата за място на полуфиналите сабльорките ни отстъпиха пред Румъния с 35:45. В двубоите за разпределение на местата от 5 до 8 Атанасова, Георгиева, Миланова и Нейкова загубиха от Германия с 39:45, а след това победиха Великобритания с 45:30 и се наредиха на 7 място в крайното класиране.

В турнира на младежи шпага отборно България беше представена от Васил Ивакимов, Александър Костадинов, Самуел Петканчин и Рахим Рашайда. В първия кръг шпажистите ни победиха Финландия с 45:31. В срещата за място сред най-добрите 8 българите отстъпиха пред Швейцария с 34:45. В двубоите за разпределение на местата от 9 до 16 фехтовачите ни загубиха от Естония с 34:45, победиха Норвегия с 45:36 и се наложиха над Испания с 44:43, с което завършиха турнира на 13 място.

В четвъртък европейското първенство за младежи и девойки приключва с отборните състезания на шпага девойки, рапира младежи и сабя младежи. България ще участва в борбата за медалите на шпага девойки. Отборът ни е в състав Боряна Митова, Михаела Стефанова, Виктория Велиславова и Рая Ягова. В турнира на сабя при младежите ще бъдем представени от Виктор Филев, Николай-Томас Георгиев, Никола Господинов и Михаил Хаджилазов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валентина Димитрова: Моята мечта е да спечеля повече от един олимпийски медал
Валентина Димитрова: Моята мечта е да спечеля повече от един олимпийски медал
Ротация или избори 2 в 1 - яснота се очаква на 8 март
Ротация или избори 2 в 1 - яснота се очаква на 8 март