НОВИНИ

Съдът пусна под гаранция от 1 млн. лв. Антон Божков

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
20:05, 04.03.2020
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС

Специализираният наказателен съд пусна под гаранция от 1 млн. лв. Антон Божков. Мотивът за решението - няма опасност да се укрие или извърши друго престъпление.

Според обвинението синът на бизнесмена Васил Божков участвал в изпиране на пари по поръчение на организирана престъпна група.

Според прокуратурата за целта той придобивал, преобразувал и трансформирал имоти, за които предполагал, че са придобити от престъпни деяния.

Обвинението посочи още, че Антон Божков притежава дял от дружество, свързано със съмнителни финансови операции.

Прокуратурата заяви още, че има опасност синът на бизнесмена Васил Божков да се укрие. Като доказателство посочи направената от него експресна поръчка на задграничен паспорт.

Според защитниците на Антон Божков обаче, няма достатъчно ясни и конкретни доказателства и липсва обосновано предположение, че той е извършил престъпление.

По-рано днес съдът остави в ареста и бившата секретарка и настояща директорка на дирекция във ФК Левски Йоана Чолакова. Според обвинението тя осъществявала контакта между Васил Божков и лица, свързани с иманярство, търговия с културни ценности и сводничество.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как Европа се справя с коронавируса
Как Европа се справя с коронавируса
Захариева пристигна със "Спартан" за срещата в Загреб заради отменен граждански полет
Захариева пристигна със "Спартан" за срещата в Загреб заради отменен граждански полет