НОВИНИ

Съдят служител на аквапарка в Приморско за смъртта на 18-годишен

bnt avatar logo
от БНТ
21:03, 26.01.2021
Чете се за: 01:52 мин.
Регионални
Слушай новината

Окръжната прокуратура в Бургас предаде на съд служител на аквапарка в Приморско. Той е обвинен, че е причинил по непредпазливост смъртта на 18-годишно момче.

Инцидентът е от лятото на 2019 година, когато младежът загина при спускане по водна пързалка.

До момента разследването за смъртта на 18-годишния Станислав Гонев от Стара Загора показва, че работник от водния атракцион в Приморско е нарушил редица наредби за безопасност.

Служителят Георги Киров е позволил посетител да се спусне по пързалката тип "Цунами", без да се увери, че тя е свободна. В резултат на това две момчета се сблъскват и едното получава тежка черепно-мозъчна травма.

"Експертизите казват, че ако са били изпълнени всички условия за спускане по тази пързалка, а именно - правилно положение, изчакване на децата да напуснат пързалката, произшествието не би се случило", каза прокурорът в Окръжен съд-Бургас Мануел Манев.

"Не желая да коментирам! Не желая", казва разпоредителят в аквапарка Николай Михайлов.

При закрити врата днес Окръжният съд в Бургас разпита 7 свидетели по делото за смъртта на младежа в аквапарка. Родителите на загиналото момче искат единствено справедливост.

"За нищо няма да настояваме. Частният обвинител поддържа обвинението. Така че моите доверители не претендират обезщетение", каза Ваня Траянова от Софийска адвокатска колегия.

При доказване на вина законът предвижда до 6 години лишаване от свобода. Разпитите на свидетели продължават и утре.

Автор: Елеана Цанова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сняг и виелици през нощта
Сняг и виелици през нощта
Монтана отстрани Левски за Купата на България
Монтана отстрани Левски за Купата на България