НОВИНИ

САЩ спират временно издаването на "зелени карти"

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
17:15, 22.04.2020
Чете се за: 00:37 мин.
Политика
Снимка: БГНЕС

Даналд Тръмп потвърди, че в рамките на днешния ден ще подпише заповед за временно прекратяване издаването на "зелени карти".

Мотивът е защита на американската трудова заетост на фона на икономическите удари от пандемията.

Мярката първоначално ще е със срок от 60 дни с възможност за удължаване за същия срок. Противно на първоначалните изявления на държавния глава, тя няма да се прилага при визите за временна работа и ще засяга само статута за постоянно пребиваване в страната.

Предвиждат се и някои изключения. Няма да е справедливо американците да бъдат заменяни от работна ръка, внесена отвън, подчерта президентът Тръмп.

Негови критици виждат в политиката му опит за отвличане на общественото внимание от действията на правителството срещу коронавируса и предизборен ход преди вота през ноември.

През 2016-та Доналд Тръмп беше избран с антиимигрантска платформа и обещанието да изгради стена между Съединените щати и Мексико, припомнят наблюдатели.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: С напредъка на времето ще проучим какви допълнителни мерки, свързани с имиграцията са нужни за защита на американците работници. Искаме да защитим нашите работници и занапред ще засилваме все повече тази защита.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кристиан Николов е обвинен в умишлено убийство на Милен Цветков
Кристиан Николов е обвинен в умишлено убийство на Милен Цветков
Светът отбелязва Деня на Земята за 50-и път
Светът отбелязва Деня на Земята за 50-и път