НОВИНИ

Сатиричният театър посреща 64-ия си рожден ден с отличия за най-добрите в жанра

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
21:57, 07.04.2021
Чете се за: 02:22 мин.
Още
Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ
Слушай новината

Сатиричният театър посреща 64-ия си рожден ден с почит към великата Татяна Лолова, премиера и отличия за най-добрите в сатиричния жанр.

Дълго отлаганият спектакъл “Сатирично кабаре - място за похвали и оплаквания” и наградите "Златен Кукерикон" се събират в празничната вечер.

Те са от рода на хвърчащите хора. Заредиха и заразиха с усмивки и енергия поколения от двете страни на сцената. Кресло номер 1 на звездния ред от днес носи името на любимката на публиката - Татяна Лолова. Актрисата е първата официално назначена в новоформираната трупа на Сатиричния театър през 1957 г.

"Това са някакви такива вълшебства и трябва да обичаме и уважаваме и да им даваме всичко. Таня беше такъв вълшебник, който заразяваше около себе си. Даваше смисъл и съдържание на най-елементарните случки", коментира Калин Сърменов - директор на Сатиричния театър.

QR код ще отключва информация за ролите, биографията, снимки за големите артисти. Щастливият зрител, който седне на кресло номер 1, ще разбере или ще си припомни, че първата роля на Татяна Лолова на тази сцена е Фосфоресциращата жена в "Баня". Завладява публиката в Сатиричния театър с образите в "Щастливи дни", "Рожден ден", "Когато розите танцуват", "Пет бременни пиеси". Последната ѝ роля тук е в "Шпионажът по време на каменната ера или Гущерчето". Татяна Лолова е от малкото актриси, за които има специално създадени пиеси и роли.

Недостижимата Татяна Лолова с почетно кресло в Сатиричния театър

"На мен това ми се иска да е пример, да го превърнем в пример. И другите да го направят, за да знаят, че нищо не започва с нас и нищо не свършва с нас", коментира Калин Сърменов - директор на Сатиричния театър.

Мисията на първите продължава и тази вечер - с наградите "Златен Кукерикон" и премиерата на "Сатирично кабаре - място за похвали и оплаквания".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ветровито ще остане и през нощта
Ветровито ще остане и през нощта
ЦСКА изпусна да победи десетима от Лудогорец
ЦСКА изпусна да победи десетима от Лудогорец