НОВИНИ

Саудитска Арабия и Тайланд не се победиха, Оман отпадна от турнира за Купата на Азия

саудитска арабия тайланд победиха оман отпадна турнира купата азия
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
20:34, 25.01.2024
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Саудитска Арабия завърши на първо място в група F на турнира за Купата на Азия, след като направи нулево равенство с Тайланд в последния си мач в потока. По същото време Оман не успя да победи Киргизстан, трябваше да се задоволи само с 1:1 и отпадна от турнира.

Оман, които са 3-и в група F, и Китай от група А, са единствените трети отбори с по 2 точки и напускат турнира за сметка на Йордания, Палестина, Сирия и Индонезия.

Саудитска Арабия в следващата фаза ще срещне Република Корея, а треньорът на корейците Юрген Клинсман заяви, че не са целили да избегнат Япония при първа позиция в тяхната група.

Саудитска Арабия доминираше през по-голямата част от мача и получиха дузпа още в 12-ата минута, но вратарят на Тайланд Ануин Саранон спаси изстрела на Абдула Радиф. След почивката картината на терена не се промени, а Тайланд съвсем се примири с липсата на качество за атаки. Те завършиха мача без да отправят и нито един удар във вратата на саудитите, но все пак с 5 точки завършиха 2-и.

Оман започна мечтано мача с Киргизстан, след като Мухсен ал Гасани откри резултата още в 8-ата минута. Той беше най-съобразителен в малкото наказателно поле след изпълнение на ъглов удар и простреля вратаря. Но надеждите им се изпариха 10 минути преди края, когато нападателят на Киргизстан Жоел Кожо наказа грешка в защитата между вратаря Ибрахим Ал Мукайни и колегата му Халид ал Брайки. Кожо получи топката на празна врата и нямаше как да сбърка.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Романтичните измами - новата зависимост в и извън мрежата
Романтичните измами - новата зависимост в и извън мрежата
Жена с психично заболяване остава на улицата в студа след спор за собственост
Жена с психично заболяване остава на улицата в студа след спор за собственост