НОВИНИ

Селтик отново победи Рейнджърс, този път за Купата на Шотландия

селтик надви големия съперник рейнджърс триумфира купата лигата шотландия
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:24, 30.04.2023
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Селтик съхрани шансовете си за спечелването на три трофея в Шотландия, след като днес нанесе нов удар по самочувствието на големия си съперник Рейнджърс и го елиминира за купата на страната.

Селтик спечели полуфинала за националната купа на "Хемпдън Парк" с 1:0, като единственото попадение вкара Жоао Педро Невеш-Жота в 42-ата минута след подаване на Дайцен Маеда.

"Детелините", които спечелиха по-рано през пролетта и Купата на Лигата, имат шанс да направят нов требъл. На финала за националната купа на 3 юни те ще спорят с втородивизионния Инвърнес Каледониън Тисъл, който вчера удари с 3:0 Фолкърк. В местната Висша лига Селтик води с 13 точки пред сините и се нуждаят от само една победа, за да триумфират като шампиони.

Играчите на Глазгоу Рейнджърс, водени от Майкъл Бийл, спряха да играят в ситуация, в която очакваха съдията Уилям Калъм да отсъди нарушение в тяхна полза. Такова обаче не последва, Дайцен Маеда подаде на Жота, който без проблеми с глава прати топката в мрежата зад вратаря Алън Макгрегър.

През второто полувреме страстите властваха на терена и футболистите на Глазгоу Рейнджърс направиха всичко, което беше по силите им. Но защитата на Селтик се справи с центриранията от двата фланга, както и с мощните удари на Малик Тилман с крак и на Тод Кантуел с глава.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Черно море и ЦСКА 1948 не излъчиха победител на "Тича"
Черно море и ЦСКА 1948 не излъчиха победител на "Тича"
Берое се наложи над черногорския Милениум и завърши на трето място в Балканската лига
Берое се наложи над черногорския Милениум и завърши на трето място в Балканската лига