НОВИНИ

Семейни хотели и къщи за гости отново посрещат гости във Вършец

bnt avatar logo
от БНТ
15:19, 15.07.2020
Чете се за: 00:55 мин.
Регионални

Вършец - градът на здравето и минералните извори, привлича все повече туристи.

Семейства с малки деца от страната и чужбина предпочитат напоследък къщите за гости и малките хотелчета, където няма струпване на много хора и се чувстват по-безопасно.

Хотелите и къщите за гости във Вършец отново посрещат туристи след ограниченията заради коронавируса. До 50% в момента са заети местата в тях.

Заради кризата обаче собствениците на къща за гости освободили персонала си и казват, че малкият бизнес е изправен пред големи изпитания.

Почнахме да работим, доволни сме, че почнаха да идват хора. Имахме доста резервации - абсолютно всички бяха отказани. Постарахме се да върнем капарото на всички наши клиенти, каза Деси, собственик на къща за гости.

Лека-полека започват да се раздвижват нещата - да се надяваме, че ще стане по-добре в идващите месеци, каза Виктор, собственик на къща за гости.

Кризата като възможност видели собствениците на малък семеен хотел - направили ремонт, за който не оставало време. Запазили и всички работници с мярката 60 на 40, въпреки че не бил най-добрият вариант. Признават, че също имат спад в настаняването.

Редовните ни гости, които винаги са идвали, също са много спокойни, защото знаят, че ние спазваме абсолютно всички правила, те също. Това, смятам, че е отговорност на всеки един гражданин, всеки да запази другия, каза Мария Маринова, собственик на хотел.

Във Вършец казват, че нямат море, но пък имат всички природни дадености на планински курорт - чудотворна минерална вода, кристално чист въздух и зелени паркове. Затова чакат през лятото и много гости на почивка.

Автор: Поли Маринова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Превозвачи на протест на "Дунав мост": Върнете винетките
Превозвачи на протест на "Дунав мост": Върнете винетките
Солскяр: Други да коментират ФФП, ние спазваме правилата
Солскяр: Други да коментират ФФП, ние спазваме правилата