НОВИНИ

Серджо Консейсао: Искам да сме агресивни и интелигентни

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:08, 13.03.2023
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
серджо консейсао искам сме агресивни интелигентни
Слушай новината

Треньорът на Порто Серджо Консейсао сподели, че очаква неговите футболисти да действат агресивно и интелигентно срещу Интер в мача реванш между двата тима от осминафиналите в Шампионската лига.

"Драконите" приемат италианския гранд във вторник (14 март) от 22.00 часа на своя "Ещадио До Драгао" след минимална загуба с 0:1 в първия двубой, а според Консейсао утрешният двубой ще бъде много труден.

"Искам отборът ми да бъде агресивен и интелигентен. Трябва ни интензитет и преса срещу отбор, пълен с отлични играчи. Познаваме съперника, но знаем и на какво сме способни ние. Ще бъде равностоен и много труден за игра мач", заяви наставникът на Порто по време на своята пресконференция.

Според португалският специалист ключът към успеха на Порто срещу Интер се крие в това "драконите" да не изневерят на стила си на игра.

"Изиграли сме половината от 180 минути. Имаме още час и половина, за да направим обрат. Доколкото ги познавам, това, което искат феновете на Порто, е само победа. Дали ще бъде с цигулка или акордеон, за тях няма значение. Подготвяме се за мача, като за тези мачове на високо ниво е важно да играем в нашия стил. Да се адаптираме към съперника може да не свърши работа", коментира Серджо Консейсао.

Ако Порто съумее да елиминира в утрешната вечер Интер, то тимът ще се класира за своя общо трети четвъртфинал в Шампионската лига под ръководството на Консейсао, който води тима от лятото на 2017 година.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Самолети за борба с градушките ще излитат и от летището край Русе
Самолети за борба с градушките ще излитат и от летището край Русе
Румен Радев възобновява работата си след нови два отрицателни COVID теста
Румен Радев възобновява работата си след нови два отрицателни COVID теста