НОВИНИ

"Серотонин" по Мишел Уелбек дава начало на новия сезон в театър "Азарян"

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
22:30, 21.09.2020
Чете се за: 00:42 мин.
Още

"Серотонин" по едноименния роман на нашумелия френски писател Мишел Уелбек излиза за първи път на българска сцена.Постановката на режисьора Крис Шарков дава началото на сезона в театър "Азарян". Премиерата е на 25 септември. Щафетата ще поеме спектакълът "Момо" на Веселка Кунчева.

Само преди година се появи романът "Серотонин", ето че хормонът на щастието с историята за любов и политика излиза на родна сцена. Често определят Мишел Уелбек като скандален автор с пророчески предчувствия.

БНТ: Каква е Европа изрисува тук в Серотонин?

Васил Читанов - актьор: Бих казал уморена Европа. Тази безкрайност от възможности, които средностатистическия европеец и българин вече е пред него. Той прост задава въпрос това не ни ли затваря, отколкото да ни отваря и да живеем по-пълноценно.

Спектакълът навлиза навътре в любовната територия на средния европеец и признание за безпощадната самота и нужда от любов.

Ирмена Чичикова - актриса: Той се занимава с теми, които наистина вълнуват съвременния човек. Любовта на съвременния човек, неспособността да се справя с макар и така елементарните проблеми в живота на европееца, на човека, който видимо, привидно има всичко, но всъщност има липси.

След принудителното Ковид прекъсване, вторият старт е успешен и "Серотонин" излиза на сцената в театър "Азарян".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
80 години от възвръщането на Южна Добруджа към пределите на България
80 години от възвръщането на Южна Добруджа към пределите на България
Световни банки в съмнителни схеми за 2 трилиона долара
Световни банки в съмнителни схеми за 2 трилиона долара