НОВИНИ

Сестри Стоеви: Беше напрегнато състезание, тръгнахме без никакви очаквания

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:19, 04.07.2023
Чете се за: 04:10 мин.
Спорт
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Сестрите Габриела и Стефани Стоеви се завърнаха у нас вчера след триумфа си на Европейските игри в Полша, където нашите момичета спечелиха златният медал в надпреварата на двойки жени.

За българките това бе втори триумф на този форум след онзи през 2015-а година в Баку.

На летище "София" Стефани Стоева призна, че двете са тръгнали без никакви очаквания и допълни, че лично на нея това отличие ѝ носи голямо удовлетворение заради всички спадове в нейната кариера и тази на сестра ѝ.

"Щастливи сме с резултата. Беше напрегнато състезание, тъй като имахме проблеми между нас. Тръгнахме без никакви очаквания, не искахме да си слагаме никаква преса на раменете и гледахме да сме фокусирани във всеки мач. По резултатите всеки може да каже, че ни беше лесно, но въобще не беше така. Мисля, че най-трудната ни среща беше на полуфинала, тъй като победителят от нея взимаше титлата и ние там просто трябваше да оцелеем в дългия маратон срещу французойките. Наистина съм много щастлива, че успяхме да спечелим златото", започна Стефани при пристигането на двете на летище "София"

"Със сигурност на Европейски игри е различно, защото те са на всеки четири години, като олимпийските игри, докато европейското първенство е всяка година и знаеш, че ако едната година се провалиш имаш на следващата нов шанс. Докато Европейските игри не е така, трябва да чакаш нови четири години. Ние спечелихме златото 2015-а, след това 2019-а пропуснахме . . . Малко гадно се чувствам, защото исках да си направя колекция от три златни медала, но се радвам, че успях и два да взема. Този медал на мен ми носи по-голямо удовлетворение, защото имахме много тежки моменти, много спадове в кариерата и резултатите ни по турнирите, и наистина сега се радвам, че имаме такъв голям резултат", добави тя.

Стефани Стоева разказа още, че двете бадминтонистки е трябвало да се справят и с тежките условия в залата в Търнов и сподели кои са следващите две големи цели пред трикратните европейски шампионки - световното първенство в Копенхаген и квота за ЛОИ в Париж 2024.

"Беше тежко, имахме три мача в групата и още три, ако стигнем до финал. Беше един голям маратон на полуфинала, то се видя 84 минути играхме. Условията в залата беше много тежки, много бавни пера... Ние имахме и много дълго пътуване от селото до залата - около час и половина, ако не попаднем с трафик... Наистина много се радваме. Беше тежка седмица, но този път сме от страната на победителите. Следващият месец имаме световното първенство в Копенхаген, това е следващата ни голяма цел и най-голямата, разбира се, е да се класираме на олимпийските игри в Париж догодина", завърши Стефани Стоева.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вергил Христов, СФСМВР: Излизаме на протест, за да покажем, че отново сме забравени
Вергил Христов, СФСМВР: Излизаме на протест, за да покажем, че отново сме забравени
Автоинструктор: Новите видеовъпроси в листовките за кандидат-шофьорите са от полза за тях
Автоинструктор: Новите видеовъпроси в листовките за кандидат-шофьорите са от полза за тях