НОВИНИ

Севда Асенова е на крачка от медалите на световното по бокс

bnt avatar logo
от БНТ
11:59, 21.03.2023
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Севда Асенова е на победа от спечелване на нов медал от световно първенство. Националката ни по бокс, която е трета от шампионата на планетата миналата година, се класира за четвъртфиналите в Ню Делхи, Индия. В категория до 48 килограма българката, която е и действаща европейска шампионка, се справи Ингрид Гомес от Мексико.

Севда изигра безупречно срещата. Под наставленията на Борислав Георгиев и Роман Цветков опитната българка зададе ритъма на двубоя и с много точни и премерени действия не остави шанс на съперничката си. Асенова направи хубави комбинации, като с отлично придвижване почти не позволи на мексиканката да нанесе попадение. Това доведе и до напълно заслужена победа с 5:0 съдийски гласа.

За място на полуфинал и сигурен медал Севда ще боксира с Ясмин Мутаки (Мароко). Срещата трябва да се проведе утре в ранната сесия.

До края на деня ни очакват още два мача с българско участие. Около 12:00 часа Светлана Каменова ще боксира с представителката на Тайланд – Нилаван Течасеуп. Срещата е в категория до 57 килограма. В категория до 50 килограма Златислава Чуканова ще срещне световната вицешампионка Ингрит Валенсия от Колумбия. Двубоят е трети в късната сесия и се очаква да започне около 15:00 часа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
11 задържани след масовия бой с брадви и мотики в Казанлък
11 задържани след масовия бой с брадви и мотики в Казанлък
Ерлинг Холанд пропуска евроквалификациите с Норвегия заради контузия
Ерлинг Холанд пропуска евроквалификациите с Норвегия заради контузия