НОВИНИ

Севиля не се плаши от „Олд Трафорд“, излиза за нова победа срещу Юнайтед

Манчестър Юнайтед
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
08:10, 13.04.2023
Чете се за: 04:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Тази вечер ще се изиграят първите 1/4-финали от турнира Лига Европа. Двубоят между Фейенорд и Рома е от 19.45 часа, останалите три започват в 22.00 ч. българско време.

Най-интересно се очертава да бъде на "Олд Трафорд", където Манчестър Юнайтед ще посрещне Севиля. Последното гостуване на андалусийци на стадиона на „червените дяволи“ бе през 2018 година, когато двата отбора играха осминафинал в Шампионска Лига. Испанският гранд спечели с 2:1 и елиминира Юнайтед. Иначе през 2020 година бе последният сблъсък между двата тима. Тогава те се срещнаха на полуфинал в Лига Европа, който отново бе спечелен със същия резултат от Севиля. През въпросната година испанците вдигнаха и трофея, след като на финала надиграха Интер с 3:2.

На осминафиналите Манчестър Юнайтед отстрани градския съперник на предстоящия си опонент – Бетис, докато Севиля се справи с Фенербахче. „Червените дяволи“ постигнаха две победи над испанския тим. Първо с 4:1 на собствения си стадион, а след това с 1:0 на „Мануел Руиз де Лопера“. Севиля записа чист успех с 2:0 в домакинския си мач срещу „фенерите“, но загуби гостуването си. Това не бе фатално, тъй като турският тим вкара само един гол, който не бе достатъчен за изравняване на общия резултат.

През изминалия уикенд Манчестър Юнайтед постигна победа с 2:0. Тя бе над борещия се за оцеляване Евертън. В момента „червените дяволи“ се намират на четвъртото място с актив от 56 точки, колкото има и третият Нюкасъл. Петият Тотнъм не е никак далеч от тях, тъй като „шпорите“ имат само три пункта по-малко. Севиля пък не успя да спечели домакинския си мач срещу Селта, след като двата отбора направиха равенство 2:2 на „Рамон Санчес Писхуан“. Десет кръга преди края на сезона „андалусийците“ са на тринадесетото място, но все още са близо до зоната на изпадащите, тъй като осемнадесетият Валенсия е спечелил само пет точки по-малко.

В друг мач от надпреварата един срещу друг ще се изправят Ювентус и Спортинг, които са два от отборите, които пристигнаха в турнира като трети от груповата фаза на Шампионска лига. „Бианконерите“ имаха сравнително леки опоненти, които се представят добре в родните първенства, но с малък опит в Европа. Така Ювентус преодоля първо Нант с успех и равен и общ резултат от 3:1, а след това и Фрайбург при две победи – 1:0 и 2:0. Очаквано Спортинг премина без сериозни трудности през Мидтиланд, макар и да постигна категоричния успех с 4:0 не у дома, а на реванша в Дания. На осминафиналите обаче „лъвовете“ се изправиха срещу лидера в английската Висша Лига - Арсенал. Двубоят в Португалия завърши 2:2, а в Лондон „топчиите“ позволиха на Спортинг да атакува и изравни през второто полувреме. Така се стигна и до дузпи, на които португалците бяха безгрешни.

Днес ще се изиграят и първите 1/4-финали от турнира Лига на конференциите.

Програма за 1/4-финалите в Лига Европа:

19,45, Фейенорд - Рома
22,00, Ювентус - Спортинг Лисабон
22,00, Манчестър Юнайтед - Севиля
22,00, Байер Леверкузен - Унион Сен Жилоа

Програма за 1/4-финалите в Лига на конференциите:

19,45, Гент - Уест Хям
22,00, Базел - Ница
22,00, Лех Познан - Фиорентина
22,00, Андерлехт - АЗ Алкмаар

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Янаки Стоилов: Намираме се в критична точка, в която има риск за демокрацията
Янаки Стоилов: Намираме се в критична точка, в която има риск за демокрацията
Обир на денонощен офис в столицата
Обир на денонощен офис в столицата