НОВИНИ

Шави призна, че Усман Дембеле отива в ПСЖ и заяви: Разочарован съм

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:15, 02.08.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
шави призна усман дембеле отива псж разочарован съм
Снимка: БТА
Слушай новината

Треньорът на Барселона Шави Ернандес потвърди, че Усман Дембеле от пожелал от ръководството да бъде продаден на Пари Сен Жермен, като това му решение е "причинило болка" на испанския наставник.

Очаква се сделката за френския футболист да бъде завършена до края на седмицата, като по информация на авторитетния журналист Фабрицио Романо ПСЖ ще плати 50 милиона евро, за да привлече Дембеле.

В същото време Шави изобщо не скри разочарованието си от решението на световния шампион с Франция от Мондиала в Русия през 2018-а да напусне в посока "Парк Де Пренс.

"Ще бъда ясен. Той ни каза, че иска да си тръгне. Има предложение от Пари Сен Жермен, с което ние не можем да се конкурираме и не можем да направим нищо. Това е лично негово решение. Що се отнася до мен, това ми причини болка, защото ние се грижихме много за него тук, за да бъде той щастлив и да продължава да прави разликата за нас. Разочарован съм от него", заяви испанският специалист на пресконференцията след успеха с 1:0 срещу Милан в контрола.

Усман Дембеле бе привлечен от Барселона през 2017-а година от Борусия Дортмунд за сумата от 105 милиона евро плюс 40 милиона под формата на бонуси, което по онова време беше рекорден трансфер в историята на "каталунците".

За шест сезона на "Камп Ноу" Дембеле изигра 185 мача, в които реализира 40 гола и спечели на три пъти Ла Лига, на два пъти Купата на Краля и Суперкупата на Испания.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът остави в ареста близнаците, укрили тялото на Димитър от Цалапица
Съдът остави в ареста близнаците, укрили тялото на Димитър от Цалапица
Тир изгоря на магистрала "Марица", движението в участъка Хасково - Харманли е ограничено
Тир изгоря на магистрала "Марица", движението в участъка Хасково - Харманли е ограничено