НОВИНИ

Шофьорите в Пловдив масово не знаеха за новите декларации

bnt avatar logo
от БНТ
12:17, 25.03.2020
Чете се за: 00:36 мин.
Регионални

Новата декларация за преминаване през КПП-тата на Пловдив тази сутрин не се ползваше от повечето от преминаващите граждани. Мнозинството от хората показваха изготвените от работодател документи от събота до вчера включително.

На пропускателния пункт в края на квартал "Коматево", от където минава основният трафик от селата в Родопската яка, сутринта около 7 часа движението беше спокойно. Четирима полицаи следяха за изрядността на документите.

От вчера на сайта на МВР е качен нов вариант на декларацията, която удостоверява целта на пътуването ни. В нея в т. 3 не е нужна заверка от работодател, но трябва преминавщият да покаже служебна бележка или пропуск. На сайта на вътрешното министерство е упоменато, че тази декларация остава при полицаите на КПП-тата. Тази сутрин в Пловдив декларации не бяха събирани, а преминаващите масово не знаеха за новия образец.

На всички контролно-пропускателни пунктове на изходите на Пловдив вече са поставени химически тоалетни, те ще бъдат дооборудвани и с подвижни мивки със дезинфектант.

Шофьорите в Пловдив, които ежедневно минават през пункта в квартал "Коматево", споделиха, че като цяло трафикът на автомобили силно е намалял.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жители на Калифорния помагат на малкия бизнес
Жители на Калифорния помагат на малкия бизнес
Как ще сработят новите икономически мерки?
Как ще сработят новите икономически мерки?