НОВИНИ

Щатът Ню Йорк с рекорден брой починали от COVID-19 за едно денонощие

Милен Атанасов
от Милен Атанасов
08:00, 04.04.2020 (обновена)
Чете се за: 00:41 мин.
По света
Снимка: БГНЕС

Щатът Ню Йорк регистрира рекордните за страната 562 починали от коронавируса за едно денонощие. Общо жертвите в щата стават 2935, а заразените са над 100 000.

Инфектираните в цялата страна са над 270 000. Губернаторът на Ню Йорк предупреди за заплахата хората да започнат да умират поради липса на апарати за обдишване и болнични легла и поиска ресурси от цялата страна да се съсредоточат в неговия щат, който е епицентър на епидемията в САЩ.

Американският президент Доналд Тръмп призова американците да си покриват лицето, когато излизат навън, като част от мерките за спиране на разпространението на новия коронавирус.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: Носенето на платнени маски е препоръчително като допълнителна мярка за опазване на общественото здраве. Тя е доброволна. Не е задължителна. И освен това е временна. Не мисля, че аз ще я спазвам. Но вие имате избор, за да изберете свой подход. Препоръчва се носенето на фабрични или ръчно изработени платнени маски, които лесно могат да се перат и използват отново.

Заради бързото разпространение на коронавируса в затворите в страната генералният прокурор Уилям Бар обяви, че е разпоредил много от затворниците да бъдат поставени под домашен арест. Мярката се отнася най-вече за силно засегнатите от заразата затвори в Луизиана, Охайо и Кънектикът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Певицата Пинк е заразена с коронавирус
Певицата Пинк е заразена с коронавирус
СЗО с коментар по въпроса трябва ли всички да носят маски
СЗО с коментар по въпроса трябва ли всички да носят маски