НОВИНИ

Ще преобладава слънчево време, на места със сутрешни мъгли

преобладава слънчево време места сутрешни мъгли
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
05:45, 10.11.2022
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. До обяд на места в равнините и низините ще бъде мъгливо или с ниска облачност. След обяд от запад облачността ще започне да се увеличава. Ще духа слаб юг-югоизточен вятър. Минималните температури ще са между 3° и 11°, а максималните - между 15° и 20°.

Преди обяд по Черноморието също ще има мъгла или ниска облачност. След обяд видимостта ще се подобри, а облачността ще се разкъса и намалее, но до вечерта от запад отново ще започне да се увеличава. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 16 - 17°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

В планините ще преобладава слънчево време. След обяд от запад облачността ще се увеличава. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 14°, на 2000 метра - около 7°.

През нощта срещу петък вятърът ще се ориентира от северозапад, а в Дунавската равнина ще се усили. Облачността ще се вплътни и до сутринта на отделни места в северозападните райони ще превали. В петък ще бъде предимно облачно, на места с валежи. Дневните температури ще се понижат.

В събота вероятността за валежи намалява. Вятърът ще се ориентира от североизток, в Източна България ще е предимно умерен.

В неделя облачността ще се разкъсва и ще намалява, но по поречието на Дунав ще бъде мъгливо. Вятърът ще е от север, в повечето райони слаб.

В понеделник сутринта на места в равнинната част от страната ще има значителна ниска облачност или мъгла, но в следобед ще има и слънчеви часове.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Депутатите изслушват вътрешния министър за предприетите мерки по охрана на границата
Депутатите изслушват вътрешния министър за предприетите мерки по охрана на границата
Манчестър Сити изхвърли Челси от Купата на лигата, Арсенал и Тотнъм също отпаднаха
Манчестър Сити изхвърли Челси от Купата на лигата, Арсенал и Тотнъм също отпаднаха