НОВИНИ

Щефан Кунц няма да води повече националния тим на Турция по футбол

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
11:41, 18.09.2023
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
щефан кунц води повече националния тим турция футбол
Снимка: БТА
Слушай новината

Турската футболна федерация е прекратила договора на Щефан Кунц, след като германският мениджър разкритикува своите играчи след приятелската загуба на националния отбор от Япония миналата седмица, пише новинарската агенция Демирьорен.

След поражението с 2:4 от Япония във вторник, Кунц отговори на призивите на феновете да подаде оставка, като каза, че играчите му трябва да работят по-усърдно и че не той трябва да поема цялата вина за представянето на тима.

Германецът заяви още, че "футболистите трябва да са фокусирани върху играта си на терена, а не да говорят в интервюта след мача". Той добави, че е разочарован от играчите си, които не показват най-доброто от своите възможности. Седмица по-рано Турция и Армения направиха страхотно шоу, но завършиха наравно при резултат 1:1 в среща от група „D“ на квалификациите за Евро 2024 в Германия.

Новинарската агенция Демирьорен отбелязва, че коментарите на Кунц са влошили отношенията с Турската футболна федерация, която в неделя го е информирала, че пътищата им се разделят, а договорът на Кунц, който изтича след Евро 2024, ще бъде анулиран.

До момента няма официално изявление от страна на футболната федерация на Турция.

Кунц, който е играл за Бешикташ, беше назначен на поста селекционер на Турция през септември 2021 г. Под неговото ръководство тимът спечели 12 от своите 20 мача, записа три равенства и загуби пет срещи. Преди това специалистът изведе германския отбор до 21 г. до европейската титла през 2017 г. и 2021 г.

Отново според информация в турските медии, асистентът на Кунц, Кенан Кочак, може да ръководи турския отбор в квалификацията за Евро 2024 срещу Хърватия на 12 октомври. Сред предполагаемите заместници на Кунц се посочват бившият треньор на турците Абдула Авджъ и дори бившият мениджър на Германия Йоаким Льов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Целият ресурс на МВР е накрак заради протестите на зърнопроизводителите
Целият ресурс на МВР е накрак заради протестите на зърнопроизводителите
Земеделците блокират главни пътища и гранични пунктове
Земеделците блокират главни пътища и гранични пунктове